Požeški SDP odlučio: Zdravko Ronko kandidat za gradonačelnika…..ako to prihvati!

Autor: D.K.

POŽEGA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u požeško-slavonskom SDP-u, predsjednik Gradske organizacije SDP-a, prim.mr.sc. Marijan Cesarik rekao je kako je odlučeno da će njihov kandidat za požeškog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima biti aktualni zastupnik u Hrvatskom saboru Zdravko Ronko……ako on tu kandidaturu prihvati.

prim.mr.sc. Marijan Cesarik, predsjednik požeškog SDP-a

-Ne znam zašto se toliko potencira pitanje kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, kada su izbori u drugoj polovici svibnja, ali ako se nekome žuri to je njegov problem. Mi imamo kandidata za gradonačelnika, a to je gospodin Zdravko Ronko. Donijeli smo odluke vezane za to, a hoće li on biti kandidat ili ne, ostaje na njemu da donese konačnu odluku odnosno pristanak. I nema druge priče. Kad dođe vrijeme za kampanju, imat ćemo kampanju. Kada dođe vrijeme za predstavljanje liste, imat ćemo listu. Ni tu nema nikakvih problema bar kada je u pitanju SDP – rekao je u uvodu tiskovne konferencije Marijan Cesarik koji je naglasio kako neke druge stranke oko kandidata prave veliku halabuku što oni razumiju te da u takvom cirkusu ne učestvuju.

– Čitamo da u jednoj političkoj stranci postoje nekakvi sukobi i razmimoilaženja oko čelnih mjesta na lokalnim izborim, ali to je njihova stvar, što su posijali to će i žeti. Svjedoci smo situacije u kojoj su pojedinci na prošlim lokalnim izborima svojim nezavisnim listama obmanuli građane i zavukli se pod skute HDZ-a, tamo se gnijezdili,  „dva oka u jednoj glavi“. Sad pred izbore izlaze kao kameleon i  pokušavaju se lažno predstavljati i obmanuti ljude svojim predstavama i igrama distancirajući se od dojučerašnjih partnera i zaštitnika – dodao je Cesarik.

Na tiskovnoj konferenciji bio je i predloženi kandidat za požeškog gradonačelnika i zastupnik u Hrvatskom saboru Zdravko Ronko koji se u nastavku osvrnuo na nekoliko aktualnih tema koje se tiču grada Požege i poteza gradonačelnika Vedrana Neferovića.

Tako se osvrnuo na Poduzetnički centar i inkubator stavši u neku ruku na stranu gradonačelnika Neferovića jer je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić o tome govorio neistine.

Zdravko Ronko, predsjednik požeško-slavonskog SDP-a

-Neferović se čudi kako tamo neki Smolčić dezinformira građane time što tvrdi da je sve riješeno oko zemljišta za poduzetničku zonu i inkubator te kaže da to što je on izrekao nije istina. I točno da je to neistina, ali podsjetio bih i na niz istupa Neferovića još od prije dvije godine pa na ovamo kad je kao i Smolčić tvrdio i trubio kako je sve spremno za poduzetničku zonu i inkubator, a da je samo problem Ministarstvo poduzetništva koje ne raspisuje natječaje i saborski zastupnici koji ne pokazuju interes za njegova glupiranja. Stvarno i činjenično stanje s poduzetničkom zonom i inkubatorom još je „Na vrbi svirala“! To samo služi koalicijskim pajdašima za navlačenje građana – rekao je Ronko i naglasio kako je Neferović tek prije dva dana priznao pravo stanje stvari te da je pitanje tog zemljišta pokrenuto još 2009. godine, za vrijeme dok je on bio gradonačelnik te da u tom spornom državnom zemljišti nema i da na taj državni dio zemljišta pravo polaže crkva.

– Dakle, netko je to pitanje pokrenuo, slučajno je to bila moja malenkost, za sad je upitno državno zemljište, a tek kad se to klupko rasplete onda će crkva istaknuti zahtjev za naturalni povrat tog zemljišta, eventualno obeštećenje uz pravičnu naknadu. Za sve to ćemo se bogme i načekati! Tko je s takvim stvarima dolazio u doticaj zna o čemu govorim – dodao je Zdravko Ronko zaključivši tu temu da i Neferović i Smolčić lažu ovisno o prilici kad im se pruži ustvrdivši da nije samo gol Car nego “Oba su gola”! 

Ronko je progovorio i odgovorio na Neferovićeve prozivke oko prava služnosti HT-a o čemu je bilo riječi na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Neferović je u svom poznatom obmanjivačkom stilu izišao s pričom kako je grad Požega sklopio s HT-om ugovor o osnivanju prava služnosti na javnim površinama za gradnju i polaganje elektroničke komunikacijske infrastrukture na neodređeno vrijeme, a da su druge jedinice lokalne samouprave poput grada Rijeke takve ugovore sklapali na određeno vrijeme. To se po već ustaljenom običaju naravno imputira meni. I kad se to tako plasira i ponovi nekoliko puta Gebelsova doktirna pali. No, to što je plasirao je i apsolutna neistina. Svi ugovori takve vrste pa i sa Rijekom sklopljeni su na neodređeno vrijeme, odnosno dok za to postoji potreba. I upravo je taj riječki ugovor i poslužio kao podloga za sve druge ugovore u RH – ističe Ronko dodajući kako u svemu tome ima i nešto interesantnije jer je tim ugovorom ugovoreno kako će HT godišnje uplaćivati 316.394,00 kn za korištenje prava služnosti za 80 km uz obvezu da se u najkraće mogućem roku uvede u zemljšne knjige i dio nekretnina koji iz raznih razloga još nisu bile uvedene kako bi mogli upisati pravo služnosti te da je sad još ostalo cca 20 km.

-Neferović umjesto da je to odradio, dao podlogu za sređivanje stanja u zemljišnim knjigama (Elaborat Geoprom 2010.) on i dalje obmanjuje i ubija vrijeme po birtijama. Stoga će kažu zbog njegove indolentnosti u izvršavnju obveze, nekorektnosti  i nekulture zatražiti i povrat dijela uplaćivanog iznosa za tih 20 km neuređenog stanja u zemljišnim knjigama jer im nije omogućio upis prava služnosti. Dakle u 25% upis nije izvršen što je godišnje 80 tisuća kuna što je puta 7 godina 560 tisuća kuna plus kamate za što HT može tražiti povrat što je za neke jedinice lokalne samouprave već i učinjeno. 

-Sad Neferoviću jedino preostaje da svoju bahatost i prepotenciju ostavi kod kuće, da poliže što je uneredio i korektno zamoli drugu ugovornu stranu za prolongaciju,  jer je to najmanje što se od Grada Požege očekuje – dodaje Ronko.

Bio je i Ronkov osvrt na potpisivanje prijeboja sa HEP-plinom na iznos od cca 300 tisuća kuna još 2009. godine.

-Neferović je na jednoj od prošlih sjednica, po već ustaljenom običaju kao kad bacite bombu kašikaru, imputirao  kako sam 2009. godine potpisao prijeboj sa HEP-plin na iznos od cca 300 tisuća kuna, a što će kao pasti na Sudu jer je Ministarstvo financija u nadzoru HEP-plina u Osijeku utvrdilo da je taj prijeboj nezakonit. Naravno da je taj prijeboj, vezano za koncesijsku naknadu, utemeljen na zakonu i ne samo da su taj model koristile sve JLS koje su imale problem sa HEP-plinom, nego je sad i Visoki upravni sud RH donio i konačnu presudu koja to i potvrđuje rekao je Ronko ističući kako Neferović sad šuti, umjesto da bar sve podastre javnosti.

Možda bi se moglo reći i da se Ronko malo našalio na račun predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića i gradonačelnika Vedrana Neferovića.

-Najinteresantnije su mi borbe „Nef & Smole“ do jučer,  jedno tijelo, jedan duh, prst i nokat s praznim obećanjima, milijunskim štetama, pelješenjem blagajni grada i gradskih tvrtki, nabildanim beneficijama zapošljavanjem šire i uže rodbine, srozavanjem kulture i sporta na najniže grane, gušenjem investicija glupim kreditom, a danas pred izbore samo za narod postadoše glumci u predstavi „Kečerske varke“ – zaključio je Ronko.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: