Požeški lovci na proslavi 90 godina Hrvatskog lovačkog saveza

Autor: Jelenko Topić

ZAGREB/POŽEGA – Pedesetak lovaca iz gotovo svih društava Požeško-slavonske županije sudjelovalo je u Zagrebu na proslavi Sv. Huberta, zaštitnika lovaca, te 90 godina Hrvatskog lovačkog saveza(HLS).

Na put su krenukli autobusom pokupivši usput lovce pakračkog i lipčkog kraja, a središnje slavlje sv. Huberta bilo je u zagrebačkoj katedrali, gdje je služena sveta misa.

Proslava 90 obljetnice Hrvatskog lovačkog saveza(HLS) upriličena je u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, a u sklopu nje pred više od 2500 lovaca iz cijele zemlje, te desetak izaslanstava lovačkih saveza iz drugih zemalja, kao i uglednika iz političkog i državnog vrha premijerno je prikazan film „Hrvatsko lovstvo nacionalno bogatstvo“. Na dugu povijest podsjetio je predsjednik HLS-a general Đuro Dečak.Pokrovitelj proslave bila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitatrović čiji je izaslnik general Mladen Markač čestitao jubilej, a to su još učinili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te čelnici europske i svjetske lovačke organizacije.

Među sudionicima programa bila je muška pjevačka skupina „Starotopoljani“ iz okoline Slav. Broda, a nakon svečanosti nastupili su požeški tamburaši „Bekrije“.

 Na povratrku su lovci u Pakracu posjetili sajam „Slavonski banovac“ i „Martinje“ u Pakracu gdje su im tri pakračka lovačka društva pripremili večeru, a tu su nastupili vinski kardinal  Vlado Bauer, „Gazde“, tamburaši „Zlatna dolina“ i Stjepan Jeršek Štef.

Više iz kategorije