Požeški Komunalac nabavio novo vozilo za sakupljanje komunalnog otpada

Autor: Jelenko Topić

Novo vozilo za sakupljanje komunalnog otpada prezentirano je u poslovnom krugu Komunalca Požega d.o.o. u požeškoj Industrijskoj ulici. Vrijednost mu je oko 1,2 milijuna kuna, a nabavljeno je vlastitim sredstvima te gradske tvrtke.

-Ovom nabavkom počela je modernizacija voznog parka Komunalca, a slijedi do kraja godine kupovina još dva vozila i to dvokomornog i još jednog namijenjenog za komunalni otpad – istakao je direktor tvrtke Tomislav Didović. Dodaje da novokupljeno vozilo povećava standard prikupljanja otpada na području grada što uključuje i odvoženje biorazgradivog otpada. Najavio je i gradnju kompostane na lokaciji Vinogradine pokraj Alilovaca gdje traju građevinski radovi, do kraja godine slijedi nabava opreme, te njen početak rada u kolovozu iduće godine.

-Tako će se koristiti biorazgradivi otpad s ovog područja uključujući i iz stambenih zgrada, te biomasa i lišće – zaključio je Didović, te najavio podjelu žutih i plavih kanti u domaćinstva ovog kraja.

Predstavnici tvrtki Gradatin i DAF, koji su isporučili i kompletirali novo vozilo, govorili su o njegovim značajkama ističući da će zadovoljiti sve zahtjeve sadašnjeg vremena, a u Našicama je osigurana servisna podrška.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88