Požeški HDZ i HSP AS već započeli razgovore o suradnji na predstojećim lokalnim izborima

POŽEGA – Do lokalnih izbora je nešto manje od šest mjeseci, a pripreme i dogovori oko zajedničkog nastupa već su počele. Potvrđuje to sastanak čelnika požeškog HDZ-a, predsjednika Darka Puljašića i njegovog zamjenika Marija Pilona s glavnim tajnikom HSP-a Ante Starčević Perom Ćorićem i predsjednikom požeške Podružnice HSP-a AS Draženom Muljevićem.

-Tim koji pobjeđuje nikada se ne mijenja. Tako je i ovdje u Požegi gdje je HSP AS partner HDZ-u. Nema nikakvog razloga da tu suradnju ne nastavimo i na predstojećim lokalnim izbori koji nam dolaze u 2017. godini. Zaključak je današnjeg sastanka da je suradnja neminovna jer je naš zajednički cilj pobjeda. Svi koji se bave politikom, a kažu da ne žele biti vlast to čine iz samo dva razloga. To govore jer su nesposobni ili ne govore istinu. Sadašnja rukovodeća garnitura u požeškom HDZ-u i HSP-u AS zna da se jedino kroz vlast mogu stvari mijenjati na bolje. Da bi ostvarili naše ciljeve oni moraju biti jasno definirani, realni i provedivi. Naš je cilj je ovdje u Požegi pobjeda koju možemo ostvariti jedino zajedno – poručuje Pero Ćorić.

Zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i koalicijom sa HSP-om AS nije skrivao niti predsjednik požeškog HDZ-a Darko Puljašić.

-HSP AS je vjeran partner koji surađuje i od kojeg imamo apsolutnu potporu i vjernost i dogovor koji je kroz sve sjednice u Gradskom vijeću u ove tri i pol godine sudjelovao na kojem smo na svim sjednicama donosili jednoglasne odluke. Mi jedni drugima vjerujemo i nadopunjujemo se. HDZ je stranka desnog centra, a HSP AS je desnica. To uvijek ide zajedno. Pripremamo se brzo za izbore koji su blizu. HDZ kao stožerna stranka vezala je uz sebe one ljude koji imaju sličan ili isti svjetonazor. Nastavljamo s tom suradnjom. Razgovarat ćemo i pregovarati na realnim osnovama i na onim osnovama koje smo i do sada imali. Mogu reći da će HDZ sigurno pregovarati sa HSP-om AS. Mi nismo zatvorili vrata niti centru niti desnici. Oko sebe ćemo kao stožerna i najjača stranka okupiti sve one koji  budu htjeli zajednički raditi na dobrobit naših građana. Mi jesmo stranački ljudi koji moramo brinuti o našim građanima. Uvijek smo govorili da nas ne zanima tko je s druge strane. Imamo svoj  program, projekte i svoje partnere. Ne bojimo se onih koji pričaju i obećavaju, a ne mogu puno napraviti. Kroz ove tri i pol godine smo puno pokazali, a jedan mandat je prekratko razdoblje u lokalnoj samoupravi iz kojeg razloga tražimo još minimalno jedan do dva mandata da se dokaže da možemo i više i bolje. Drugi neka rade što oni misle. Nas ne zanima što radi druga strana. Mi imamo svoj put za koji ćemo se zalagati i zajednički boriti – ističe Darko Puljašić, predsjednik požeškog HDZ-a.

Što se tiče nezavisnih lista u gradu Požegi i onih novih koje se najavljuju na predstojećim lokalnim izborima Puljašić je rekao kako one imaju svoju tradiciju u gradu Požegi, ali i na državnoj razini te da su rezultati identični.

Vezano za Županijsko vijeće HSP-a AS za Požeško-slavonsku županiju koje ima koordinatora u osobi Mile Barišića, dugogodišnjeg pravaša, Pero Ćorić je rekao kako je to trenutno najkvalitetnija osoba te da očekuje da će se u siječnju naredne godine održati unutarstranački izbori i da će stranka biti na razini županije ustrojena.

 

0 Comment