Požeški branitelji proveli noć u Zagrebu sa svojim suborcima i invalidima (foto)

POŽEGA – Jučer ujutro tražilo se mjesto više u autobusu koji se iza 9 sati zaputio prema Zagrebu kojim su pomalo potišteni i razočarani branitelji otišli dati potporu svojim kolegama suborcima i stopostotnim invalidima Domovinskog rata koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja tražeći ostavke troje čelnih ljudi tog ministarstva.

-Zajednice udruge HVIDR-a Požeško-slavonske županije organizirala je u suradnji sa Koordinacijom braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata odlazak iz Požege kako bi dali potporu svojim suborcima i stopostotnim invalidima koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja. Iz Požege nas kreće 76 a iz Pakraca nam se također priključuje 50-ak branitelja i invalida. S nama su ovdje i udovice poginulih branitelja koje nam također daju potporu – rekao nam je prije polaska Mato Sigurnjak organizator putovanja.

 Po dolasku u Zagreb svi branitelji su otišli na grob prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana na kojem su se pomolili i zapalili svijeće a počast su odali i preminuloj Nevenki Topalušić.

Kontaktirali smo jutros Matu Sigurnjaka koji nam je rekao da je noć protekla u redu. Njihov povratak se očekuje iz Zagreba u poslijepodnevnim satima, po dolasku njihovih kolega u Zagreb, branitelja i suboraca iz Brodsko-posavske i Primorsko-goranske županije.

(Foto: pozega.eu, i m.s.)

0 Comment

Send a Comment