Požeški branitelji na prosvjedu za Z1 televiziju (foto)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/ZAGREB – Braniteljske i stradalničke udruge iz Domovinskog rata grada Zagreba organizirale su prosvjednu šetnju i skup pod nazivom “1991. borba za slobodnu državu, 2016. borba za slobodu govora” u znak potpore televiziji Z1, koja je prestala emitirati redovni program zbog govora mržnje.

Kako je poznato Vijeće za elektroničke medije RH na sjednici prošlog petka donijelo je odluku o privremenom oduzimanju koncesije Z1 televiziji na tri dana zbog emitiranja emisije „Markov trg“ na kraju koje je urednik i voditelj Marko Jurič odjavom poručio gledateljima te televizije odnosno svima koji šeću Cvjetnim trgom „da budu oprezni jer je u blizini crkva u kojoj stoluju četnički vikari“.

Među tisućama branitelja u prosvjedu sudjelovalo njih desetak iz požeškog kraja, a tu se našao i  umirovljeni brigadir Željko Kalić, savjetnik za branitelje gradonačelnika Požege. Oni su u povorci prošli od braniteljskog šatora u Savskoj ulici do sjedišta Vijeća za elektroničke medije, gdje je izaslanstvo prosvjednika primila predsjednica toga tijela Mirjana Rakić.

/Foto: M.M., Z.J., naslovnica, rtl.hr/

Više iz kategorije