“Požeška kuća” nova turistička atrakcija za Požegu i Požeško-slavonsku županiju

Autor: D.K.

POŽEGA – Početak adaptacije i uređenja buduće “Požeške kuće” bio je povod dolaska pomoćnika ministra turizma Davora Ižakovića koji je na poziv gradonačelnika Požege došao uvjeriti se u početak realizacije zajedničkog projekta grada Požege i Ministarstva turizma.

Davor Ižaković, pomoćnik ministra turizma

-Mi smo prepoznali ne samo ambicije grada Požege već smo prepoznali i kvalitetu ovog projekta koji će predstavljati turističku atrakciju ne samo grada Požege već i Požeško-slavonske županije. U međusobnim razgovorima smo došli do konačnog rješenja da se u Požeškoj kući prezentira turistima i posjetiteljima najbolje ono što grad Požega ima i uz bogatu kulturnu tradicijsku baštinu. Svi dobri projekti će uvijek imati podršku Ministarstva turizma vodeći računa kako sredstva iskoristiti na najsvrsishodniji način što potvrđuje i podržavanje projekta Kuće graševine koja će predstavljati novu atrakciju eno i gastro turizma u ovoj regiji uz vinarstvo i vinarstvo ka velike razvojne adute – rekao je pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković.

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović je također naglasio vrijednost i važnost projekta koji otvara mogućnost za nove projekte koji se mogu realizirati u Ministarstvu turizma o čemu su već započeti razgovori.

Prije nekoliko dana započeli su radovi na prvoj etapi uređenja buduće “Požeške kuće”, objekta uz Gradsku kuću, gdje je sada smješten i gradski podrum Udruge vinogradara Stjepan Koydl. U prvoj etapi uredit će se fasada, zamijeniti stolarija i krovište. Od Ministarstva turizma Grad Požega je za ovu namjenu dobio 500.000 kuna, a iz Proračuna će osigurati 165.000 kuna. Planirano je da radovi budu obavljeni u roku od dva mjeseca. Ukupna vrijednost investicije će u konačnici biti 1,9 milijuna kuna što će biti uređenjem prizemlja i podruma i svih drugih potrebitih radova prema projektu nakon čega će kompletan objekt dobiti onaj pravi sjaj.

 

Više iz kategorije