“Požeška krigla” okupila brojne ljubitelje piva

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Početkom ovog mjeseca u požeškom Gradskom podrumu održana je II. Požeška Krigla, u organizaciji novoosnovane Udruge pivara Požega, s ciljem promicanja pivarske kulture i upoznavanja požeške javnosti sa homebrew i craftbrew scenom u Hrvatskoj. Eventu su prisustvovali brojni homebreweri iz Osijeka, Đakova, Zagreba, Petrinje, Siska, Kutine, Pakraca, Sl. Broda, Orašja među kojima je bilo i desetak pivara iz Požege.

Uz odličnu hranu i glazbu gosti su imali priliku probati dvadesetak vrsta domaćeg piva iz svih krajeva Lijepe naše. Točilo se od american pale ale-ova preko pšeničnih piva do stoutova pa portera i IPA u raznim izvedbama… gosti su uživali u odličnom druženju uz vrhunsku kapljicu…

-Udruga pivara Požega je samoinicijativno pokrenuta 30.travnja 2013. godine kada je održan prvi sastanak udruge, na kojem su prisustvovali proizvođači domaćeg piva iz Požege. Nakon toga 5.srpnja 2014. godine  Udruga organizira Homebrew event  „1. Požeška krigla“ pod sloganom „Pivom protiv peronospore“ gdje su nam kao gosti došli proizvođači piva iz Slavonije. Udruga je službeno osnovana 20.studenog ove godine i za sada okuplja oko desetak članova i proizvođača domaćeg piva u Požeško-slavonskoj županiji tekao nam je tajnik Udruge pivara Požega Ivan Bajt.

Odličan odaziv na II. Kriglu još jednom pokazuje kako hrvatska ima izuzetno jaku homebrew scenu. Prije kao i za vrijeme trajanja događaja tražilo se mjesto više, a njih će zbog velikog interesa javnosti na predstojećoj ljetnoj Krigli 2015. godine više i biti… a do tada svi mi živjeli i zdravi bili!

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: