Požeška knjižnica na jedan dan preselila u pješačku zonu – tražili su se naslovi za dugo toplo ljeto

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Mnogobrojni su se Požežani okupili danas u pješačkoj zoni na, već tradicionalnoj manifestaciji, „Knjižnica bez zidova“. Cilj ove manifestacije je približiti knjigu građanima posebice u ljetnom periodu kada mnogi slobodno vrijeme žele provesti upravo čitajući.

Najposjećenije su bile radionice za najmlađe koji su uz čitanje omiljenih slikovnica vrijeme provodili igrajući društvene igre. Članice radionice za odrasle izrađivale su neuobičajen nakit od papira, a stripofilima su, uz najnovije i luksuzno uvezane, ponuđeni i stripovi iz 80-ih godina. U zabavnom su dijelu programa nekoliko plesnih točaka izveli članovi Plesne radionice Ilijane Lončar.

U suradnji s OPG-om Livak članovi knjižnice mogli su podići i neki od naslova o ljekovitom bilju i zdravoj prehrani, a mnogi su se osvježili uz hladni napitak od desetak vrsta samoniklog ljekovitog bilja.

Kao i lani, i ove je godine, građanima dana mogućnost da se u knjižnicu učlane po promotivnoj cijeni od 50 kuna. I dok su neki ovu pogodnost iskoristili za učlanjenje, velik ih je broj odlučio produžiti već postojeće članstvo.

Upis u Gradsku knjižnicu i čitaonicu za samo 50 kuna i ove godine imaju odlikaši koji prilikom upisa trebaju priložiti svjedodžbu. Posebna pogodnost od ove je godine namijenjena nezaposlenima koji se uz potvrdu s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u knjižnicu mogu učlaniti za 35 kuna što je dvostruko manji iznos od redovnog.

Od jeseni knjižnica kreće i s novim projektima, a to su knjižnični stacionari u Jakšiću, Velikoj i Kaptolu, a u planu su i mini knjižnice koje će biti smještene na tri lokacije u gradu i gdje će građani potpuno besplatno moći uzeti knjigu koju žele te isto tako donijeti i ostaviti u drvenim mini knjižnicama knjige koje im više nisu potrebne.

Današnji program „Knjižnice bez zidova“ održan je u sklopu Požeškog kulturnog ljeta.

Više iz kategorije