Požeška Kaznionica proširuje smještajne kapacitete za zatvorene uvjete izdržavanja kazne tako da će moći primiti još 50 zatvorenika

Autor: Jelenko Topić

Kako smo saznali ovih dana u krugu Kaznionice u Požegi su u tijeku građevinski radovi kojima je cilj prenamjena dijela smještajnih kapaciteta poluotvorenih uvjeta u zatvorene uvjete izdržavanja kazne zatvora. Tako će se povećati prostori smještajnih kapaciteta u zatvorenim uvjetima izdržavanja kazne za oko pedeset mjesta.

-Navedeni građevinski zahvati će značiti izbjegavanje prenapučenosti u zatvorenim uvjetima, kao i podizanje kvalitete smještaja u istima. Završetak opisanih radova i potom stavljanje u funkciju prenamijenjenih prostora očekuje se u listopadu ove godine – stoji u odgovoru na naš upit kojega nam je dala Služba za odnose s javnošću Ministarstva pravosuđa RH.

Uz to smo saznali da nova zapošljavanja nisu u planu s obzirom da Kaznionica u Požegi raspolaže dovoljnim broj službenika Odjela osiguranja za obavljanje poslova propisanih Pravilnikom o načinu obavljanja poslova odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima.

U svakom slučaju ovim radovima zaokružuju se sadržaji u djelovanju Kaznionice u Požegi. Svakako je pohvalno što nadležno ministarstvo prepoznaje potrebe ove ustanove, a to je bilo vidljivo i tijekom prethodnih mjeseci kada je ovdje dosta uloženo za kupovinu i obnavljanje potrebne opreme i radnih strojeva, te uređenje potrebnih prostora. 

Tako će Kazninica u Požegi do kraja ove godine imati mogućnost prihvata na izdržavanje zatvorske kazne svih kažnjenika što do sada nije bio slučaj. Po tomu je ova ustanova jedinstvena u našoj državi jer sve druge mogu prihvatiti samo određene kategorije osuđenih osoba.     

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića