Požega nema službu za uklanjanje vozila sa prometnica nazvana „pauk“, a bila bi korisna zbog neodgovornih vozača?!

Autor: D.K.

Unazad dvadesetak godina na području grada i Požege i cijele Požeštine nema službe za uklanjanje vozila sa prometnica vozilom popularno nazvanom pauk. Ranije je takva služba radila u ovom gradu, a njen vlasnik je potpisao ugovor sa nadležnima. No, zbog nedorečene zakonske procedure oko tretmana takvo odvezenih vozila i nemogućnosti naplate poduzetnik je odustao od toga posla.

Kasnije je grad Požega nabavio tzv. lisice koje su komunalni redari postavljali na kotače tako da vlasnik nije mogao pokrenuti vozilo dok se one ne skinu, no i to je zapelo jer su se neki pozivali na slobodu kretanja(?!) ljudi, a navodno je bilo i oštećenih vozila od navedene naprave zbog čega su se spominjale tužbe protiv grada!

Služba „pauka” u susjednom nam Slavonskom Brodu djeluju u sastavu trgovačkog društva kojemu je vlasnik grad. Zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, oni odvoze vozila s gradskih ulica, a vlasnici potom plate taj postupak i odgovarajuću kaznu te preuzimaju svoje vozilo.

Imajući u vidu da brojni požeški vozači koriste i praktički zloupotrebljavaju ovu situaciju svakome je jasno da služba odvoženja vozila treba Požegi. Možda bi bilo dobro da se ona formira u sastavu jedne od gradskih tvrtki, te za tu namjenu nabavi potrebna oprema.

Možda bi tada bilo više reda na požeškim ulicama jer neodgovorni pojedinci često parkiraju svoje limene ljubimce automobile na pješačkim prijelazima, pred terasama kafića, pokraj pune linije, na nepreglednim mjestima, kolnim ulazima pred zgrade i dvorišta, pa čak i u kružnim tokovima. Takvima sigurno treba stati na kraj, a odgojna mjera „po novčaniku“ uglavnom daju dobre rezultate.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88