Požega među prvih deset gradova u RH koji najviše iz proračuna izdvajaju za osobe s invaliditetom

Autor: DK

POŽEGA – Među prvih deset gradova koji su izdvojili za osobe s invaliditetom u 2014. godini nalazi se i grad Požega, na čelu s gradonačelnikom Vedranom Neferovićem, koji je izdvojio 0,49% posto iz gradske blagajne čime je iskazana susosjećajnost s onima koji su u potrebi. Zadar je na čelu s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom izdvojio 0,48, a Sveta Nedjelja sa svojim gradonačelnikom Dragom Prahlinom izvojio 0,32 posto iz proračuna za potrebe invalidnina, donosi portal gradonačelnik.hr.

Iznad 0,5% koji su za invalidnine izdvojili su gradovi, Vodice i Bakar (0,51%), Imotski (0,53%), Zagreb (0,59%), Sisak (0,63%), Vrgorac (0,67%),dok je najizdašniji bio Grad Đurđevac koji je iz proračuna izdvojio 1% od proračuna za invalidnine.

Nedavno je objavljeno istraživanje Instituta dr. Ivo Pilar po kojemu oko 70 posto osoba s invaliditetom od 628, koliko ih je obuhvaćeno ispitivanjem, smatra da se država jako loše ili relativno loše skrbi o osobama s invaliditetom. Među najčešćim problemima navode upravo socijalne i materijalne probleme, manjak materijalnih prava i materijalni standard općenito, te nemogućnost zapošljavanja.

Ovdje se radi o izdvajanjima u stvarnosti za oni osobe koje imaju invalidnost i kojima je pomoć lokalne zajednice potrebna bez koje ne bi mogli imati kakav takav primjeren život dostojan čovjeka.

/Izvor: gradonačelnik.hr/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: