Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

POVRATAK RUKOMETA U KUTJEVO: "Uz vrhunske vinare Kutjevo je poznato i po vrhunskim rukometašima" /FOTOGALERIJA/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | POVRATAK RUKOMETA U KUTJEVO: Požega.eu | POVRATAK RUKOMETA U KUTJEVO:

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDSusretom svih generacija rukometaša Kutjeva i njihovim revijalnim odigravanjem utakmica u sportskoj dvorani Osnovne škole Zdenka Turkovića i službeno je počeo povratak rukometa u tom gradskom središtu. Zahvaljujući entuzijazmu Ane Marković i podršci gradonačelnika Josipa Budimira sredinom prošle godine počeo je rad s djevojčicama i dječacima koji će najvjerojatnije povratiti rukometnu slavu svojih očeva, majki, baka i djedova, sada poznatih vinogradara i vinara, radnika i obrtnika. Kutjevo ne samo da je bilo poznato po vinu već i po vrhunskom rukometašima. Možda je malo poznato, da su oni prije dvadeset godina igrali u Drugoj rukometnoj ligi Hrvatske. Nažalost, prije deset godina rukomet je u ovoj sredini zamro.

Na svečanoj obnovi rukometa u Kutjevu našlo se staro i mlado. Odigrana je utakmica mladih i rukometašica veteranki, te mješovita, muških i ženskih rukometaša. Mlade rukometašice su se namučile s veterankama. Završilo je neriješeno 16:16 a zahvaljujući vrhunskim obranama golmanice, 68 godina stare Marije Pastijerik. Doprinos povoljnom rezultatu veteranki dale su i 71 godinu stara Štefica Belaj i 57-godišnja Ljerka Marincl kao i druge veteranke.

Druženje je nastavljeno skromnim domjenkom i obećanjem da će se ovakav susret generacija ubuduće održavati svake godine.

Foto: D. MirkovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.