„Potrubi za obrazovanje“: Brojni vozači podržali akciju prosvjetnih radnika u Požegi /FOTO/

Autor: DK

Štrajk prosvjetnih radnika se nastavlja. Između 13 i 14 sati bila je organizirana akcija „Potrubi za obrazovanje“ kojoj su se priključili i prosvjetni radnici iz požeških osnovnih i srednjih škola i požeške Gimnazije. Sindikalni čelnici ističu kako nemaju namjeru činiti štetu učenicima i njihovim roditeljima te da upravo to čini Vlada i njen predsjednik Andrej Plenković koji 28 dana ne razgovara sa zaposlenima u štrajku. Prosvjetari se pitaju je li to nenormalno i ističu kako se to u nijednoj zemlji ne događa.

Brojni vozači koji su prošli pokraj prosvjednika u Osječkoj ulici potrubili su i dali su podršku prosvjetarima koji se bore za svoja prava.

-Danas se u cijeloj Republici Hrvatskoj provodi akcija „Potrubi za obrazovanje“ kojom se želi pojačati pritisak na Vladu RH i da krene na dijalog i razgovore s predstavnicima sindikata u vezi koeficijenata. Iznenađeni smo velikom podrškom u ovoj akciji koja nije uobičajena, ali polučuje jako dobar rezultat – rekao je Željko Barić Pilić, povjerenik Područnog odbora Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Republike Hrvatske najavljujući veliki prosvjed prosvjetnih radnika u ponedjeljak 25.studenog 2019. godine u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića.

-Prema prvim informacijama iz Požeško-slavonske županije će biti veliki odaziv. Bit će nam problem organizirati odlazak na prosvjed. Što se tiče štrajka u školama ovdje u Požeško-slavonskoj županiji u štrajku je 93 posto prosvjetnih radnika – dodao je Barić Pilić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »