Potporom grada vinari će dobiti prostor primjeren njihovim potrebama

Autor: DK

POŽEGA – Na godišnjoj skupštini Udruge vinogradara, vinara i voćara „Stjepan Koydl“ njen predsjednik Tomislav Didović podnio je izvješće o radu u protekloj godini istakavši da  su uskladili akte sa važećim zakonskim propisima o udrugama, uključili se u niz gradskih manifestacija, organizirali stručni izlet u Novi Vinodolski, te u suradnji sa gradom sanirali vinogradarske putove i propuste za odvodnju na Požeškoj gori.  Ostvaruju dobru suradnju sa požeškim Veleučilištem, a očekuju da se uskoro riješi problem prostorija za njihov rad kako bi  aktivnosti vratili na nekadašnju razinu tim prije što dogodine udruga slavi 50 godina aktivnog rada.

Darko Puljašić, zamjenik požeškog gradonačelnika

-Čestitam na dugogodišnjem radu, kroz projekt Požeške kuće dobit ćete mogućnosti prezentiranja vaših proizvoda, a grad uvijek stoji iza aktivnosti udruge- naglasio je zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, pozdravljajući sudionike skupštine.

U raspravi je bilo i kritičkih tonova pa je Vlado Bauer upozorio na nerazumijevanje Turističke zajednice i drugih nadležnih institucija prilikom obilježavanja Grgureva pri čemu su uvijek u središtu zbivanja bili upravo vinogradari i vinari. Zbog toga je Dinko Brus zatražio da udruga ima svog predstavnika u Turističkom vijeću, a zatraženo je da se otklone oštećenja kolnika na još nekoliko vinogradarskih putova.

Mario Pilon, zamjenik požeškog gradonačelnika

-Požeška kuća koja se uređuje u nekadašnjem prostoru vaše udruge bit će polazište za turiste gdje će se moći prezentirati svi proizvodi ovog kraja, a grad će vama riješiti prostor primjeren vašim potrebama- poručio je zamjenik gradonačelnika Požege Mario Pilon.

Tajnik udruge Ivica Ajanović predložio je plan rada koji obuhvaća obnovu požeškog vinogorja,inicijativu za izradu projekta za tu revitalizaciju, sudjelovanje na gradskim priredbama, stručni izlet, uređenje putova radi bolje dostupnosti vinograda i drugo, a Zlatko Vuković je nadodao da je neophodno dovesti struju na Sokolovac radi izletnika, te predložio da se za zanavljanje trsja koriste poticaji. Sudionici skupa prihvatili su izvješća i program rada.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: