Poticaj mladim generacijama da se odluče odazvati vojnom pozivu (FOTO GALERIJA)

Autor: D.K.

POŽEGA – Prigodom obilježavanja Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske, a u sklopu 25. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, u požeškoj Vojarni 123. brigade Hrvatske vojske održan je Dan otvorenih  vrata u u organizaciji Središta za obuku i doktrinu logistiku te Zapovjedništva za potporu.

Tijekom prijepodneva vojarnu su posjetili učenici osnovnih i srednjih škola te svi zainteresirani građani koji su imali priliku vidjeti dio naoružanja i opreme kojom se koriste vojnici u obukama za razne specijalnosti. Bila su izložena razna borbena vozila, vojna oprema, dugo i kratko naoružanje i sve ono čime se svakodnevno koristi vojnik prilikom obuke.

pukovnik Antun Mikić, načelnik Odjela za obuku i doktrinu logistike

-Čast mi je da danas možemo predstaviti vojarnu u sklopu obilježavanja Dana oružanih snaga RH. Izložili smo sredstva na kojima vršimo obuku pripadnika  oružanih snaga po pitanju logistike i logističke specijalnosti. Na ovim sredstivma obučavamo vojnike, dočasnike i časnike oružanih snaga za njihove buduće zadaće koje ih očekuju. Tu su vozila iz sklopa NATO programa i njihova priprema za operacije. Dan otvorenih vrata prakticiramo i u sklopu svečanih prisega, ali ovo je danas nešto posebno i vjerojatno je da će se netko od mladih posjetitelja odlučiti i za vojni poziv – rekao je načelnik Odjela za obuku i doktrinu logistike pukovnik Antun Mikić.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije