Poplave pokazale koliko su potrebni vatrogasci

Autor: Jelenko Topić

BUK – Dobrovoljno vatrogasno društvo Buk koje ima 44 djelatna člana, 26 pričuvnih članova i četiri veterana iz ovog i susjednih sela Svilna i Resnik, na 106. godišnjoj skupštini prihvatilo je izvješća i donijelo planske dokumente za ovu godinu.

Podnoseći izvješće o radu za prošlu godinu predsjednik bučkog DVD-a Vinko Jušić upozorio je na slabljenje interesa djece i mladeži za vatrogastvo istakavši da su tome doprinijeli društvena zajednica i samo vatrogastvo prorijedivši zbog štednje natjecanja pa se izgubila motivacija jer mladi sada imaju mnogo mogućnosti za izbor atraktivnijih oblika aktivnosti.

-Uz nekoliko tehničkih intervencija prije svega ispumpavanja podruma i bunara, te prijevoza vode domaćinstvima tijekom ljetnih mjeseci zadesile su naš kraj dvije poplave 16. svibnja i 13. rujna pa smo na poziv Vatrogasnog centra Pleternica uputili po jednu desetinu dajući svoj doprinos saniranju te nepogode- istakao je Jušić i dodao da se u takvim  situacijama najbolje vidi koliko su nam potrebna vatrogasna društva jer na intervenciji nije bilo, osim njih i Hrvatske vojske, niti jedne organizirane skupine.

Rad skupštine pozdravili su zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić i zapovjednik pleterničkog Vatrogasnog centra Dragutin Žnidarec zahvalivši se DVD-u Buk na potpori tijekom poplava, te župnik vlč. Slavko Starčević, predsjednik Mjesnog odbora Buk Vlado Mazal i predstavnik KUD „Rama“ iz Pleternice Šima Šunjo.

Naglašena je potreba daljnjeg osposobljavanja i pomlađivanja članstva, te su prihvaćene izmjene statuta DVD Buk.

Ivan Leist i Karlo Jušić primili su priznanja za položene ispite za vatrogasce.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: