Pomoć za 222-oje siromašne djece iz 8 osnovnih škola

Autor: V.M.

PLETERNICA – Udruga za pomoć djeci i mladima “Radost” Pleternica osigurala je 185 tisuća kuna za siromašne školarce s područja Požeštine. Uspjeli su to putem natječaja što ga je u travnju raspisalo Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Darinko Soldo, predsjednik Udruge “Radost”

– Upravo smo dobili informaciju da nam je projekt prihvaćen zbog čega nam je jako drago jer nam je želja bila pomoći siromašnim učenicima. Projekt smo sami pripremili a nazvali smo ga “Djelujmo za jednakost djece”. Novac će biti raspoređen na 222-oje djece – kazao je predsjednik udruge Darinko Soldo.

Osiguranim sredstvima Udruga “Radost” će školarcima slabijeg imovnog stanja prije početka školske godine kupiti nove školske torbe, bilježnice, školski pribor te donji dio trenirke za tjelesni odgoj. Sve ovo dobit će učenici škola iz Pleternice, Jakšića, Kaptola, Kutjeva, Velike, Trenkova, Brestovca i Čaglina. Odabir učenika zajedno su obavile škole i Centar za socijalnu skrb Požega.

– Mi smo osmislili i projekt za siromašne učenika kroz koji želimo pomoći siromašnim učenicima u plaćanju školske kuhinje. Odgovor iz ministarstva još čekamo i nadamo se da će biti pozitivan – dodao je D.Soldo.

Udruga “Radost” jedna je od najaktivnijih na pleterničkom području pa su, među ostalim, proteklih i ove godine, kroz različite natječaje uspijevali osigurati novac za uređenje dječjih igrališta u Gradcu, Blacku i Sulkovcima a trenutno se radi na igralištu u Buku.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: