Položeni vijenci i zapaljene svijeće u čast poginulim braniteljima

Autor: S.P.

POŽEGA – Prigodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijence su položili i zapalili svijeće članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Požege i Požeško-slavonske županije, predstavnici Općine Brestovac,vojska i policija, Vatrogasna zajednica Grada Požege te Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice.

Prigodnim riječima nozočnima su se obratili predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Kata Ronko i predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić, a u Katedrali sv. Terezije Avilske služena je sveta misa zahvalnica koju je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, kada je 1995. godine Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin u vojno redarstvenoj operaciji Oluja.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: