Policija regulira protok vozila na najkritičnijim raskrižjima kako ne bi bilo većih zastoja /VIDEO/

Autor: D.K.

Festivalski su dani u Požegi. Programi ovogodišnjeg Aurea festa traju od petka 28. kolovoza do zaključno s nedjeljom 30. ovog mjeseca.

Zbog tih događanja, kao i pratećih sadržaja, promet je zatvoren kroz središte Požege, točnije preko Trga svetog Trojstva. Svima je dobro poznat ključan problem odvijanja prometa kroz ovoj grad, a to je prometovanje na relaciji od istoka ka zapadu jer je središnji trg ključan za dobar protok vozila. U sadašnjim okolnostima dodatni problem su radovi na aglomeraciji Požega i dva kružna toka zbog čega je dijelom izmijenjeno prometovanje na tzv. Požeškoj obilaznici.

Zbog toga policajci Policijske uprave Požeško-slavonske ovih dana u velikoj mjeri dežuraju na najkritičnijim raskrižjima regulirajući promet, te pomažu vozačima tijekom prolaska kroz grad.

Prema sadašnjim saznanjima dužih čekanja i zastoja nema, a u ovim okolnostima neophodna je dobra i razumna prometna kultura svih sudionika u prometu kako bi se on odvijao na najbolji mogući način.

Mario Matijević, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Požega

-Povodom izvođenja radova na nekoliko mjesta u gradu Požegi i održavanja „Aurea festa“ policijski službenici u najkritičnija vremena tjelesno upravljaju prometom i to posebice na najfrekventnijim raskrižjima u Požegi kako bi građanima u određenoj mjeri olakšali njihovo kretanje do određenog cilja – ističe Mario Matijević, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Požega dodajući da je trenutno jedna od najprometnijih ulica u gradu Primorska preko koje ide veliki dio prometa odnosno raskrižje sa ulicom Antuna Mihanovića.

-Policijski službenici kao što imamo prilike vidjeti tjelesno upravljaju prometom kao i na drugim mjestima gdje se ukaže potreba za regulacijom u što je naravno uključen maksimalni broj raspoloživih policijskih službenika. S obzirom na nadolazeće dane festivala apeliramo na sve građane grada Požege kojima nije nužno korištenje osobnih automobila ukoliko je to moguće da se kreću pješice kako bi izbjegli veće gužve te na taj način omogućili dolazak i kretanje gostima tj. posjetiteljima Aurea festivala te ih molimo za strpljenje i razumijevanje – zaključio je Matijević.

Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske

Glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Nikolina Janković naglašava da na raskrižju u Primorskoj ulici ovih dana kao i u prethodnom razdoblju nije bilo evidentiranih prometnih nesreća niti prometnih prekršaja.

Što se tiče pojačanih mjera nadzora prometa tijekom vikenda i u dane festivala glasnogovornica ističe te da će policijski provoditi pojačane kontrole u prometu i sankcionirati najteže prometne prekršaje, ali i ostale vrste prometnih prekršaja.

-Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa – istakla je Nikolina Janković – glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88