Poletarci i pčelice kroz igru upoznavali Požegu /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – Da bi volio domovinu, trebaš je upoznati. To znaju i članovi Odreda izviđača Požega  iz kojeg su razloga prihvatili organizaciju “Jesenskih igara poletaraca”.  Proteklog su vikenda ugostili najmlađe članove iz cijele Slavonije i Branje. Iz desetak odreda došlo je više od 120 poletaraca i pčelica.

Okupili su se u Parku kraj Orljave odakle su obilaskom kontrolnih točaka razmještenih u gradu uz znamenita mjesta upoznavali Požegu. Tako su vidjeli željeznički kolodvor, veleučilište, požešku katedralu, Park na Starom gradu, požeški barokni Trg, spomen obilježje 123. Brigade i nekoliko rodnih kuća znamenitih Požežana.

Na kontolnim točkama organizirane su raznovrsne igre, kviz pitanja i druge zanimljivosti prilagođene njihovom uzrastu. Kako je riječ o djeci uzrasta od 6 do 11 godina, nije se tražio pobjednik jer su svojim učestvovanjem svi pobjednici koji su obišli Požegu i kontrolne točke.

Nakon obilaska kontrolnih točaka, druženje je nastavljeno u Parku kraj Orljave gdje se igralo pjevalo i zajednički ručalo.

Za ovu aktivnost požeški izviđači su se pripremali cijelu godinu tako da uspjeh nije izostao. Sve je bilo dobro organizirano pa su mali izviđači i njihovi stariji pratitelji otišli su svojim kućama puni dojmova.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »