Policijska Kapelanija za Požeško-slavonsku županiju

Autor: D.K.

DSC07457POŽEGA Osnutku policijske kapelanije sv. Vinka Pallottija, za Požeško-slavonsku županiju, prethodilo je svečano Euharistijsko slavlje, 24.siječnja 2014. godine u crkvi sv. Lovre u Požegi, koje je predvodio Vojni biskup u RH msgr. Juraj Jezerinac.

Služba policijskog kapelana povjerena je aktualnom vojnom kapelanu vlč. Željku Volariću koji na sebe prima još jednu odgovornost u smislu duhovne potpore ovdašnjim polcijskim službenicima.

U prigodnoj propovijedi, Josip Stanić biskupski vikar za pastoral, osvrnuo se na odlike zaštitnika kapelanije sv. Vinka Pallottija, koji je služio i pomagao obespravljenima i onima u potrebi nazočne je potaknuo da iskoriste svoje darove sposobnosti i da budu svjedoci kršćanske vjere.

Na kraju Euharistijskog slavlja imenovani policijski kapelan vlč. Željko Volarić zahvalio se na danom povjerenju kako mjesnom biskupu msgr. Škvorćeviću a tako i vojnom msgr. Juraju Jezerincu koji je također na početku misnog slavlja uputio riječi zahvale mjesnom ordinariju Antunu na podršci i na svemu učinjenom vezano za osnutak policijske kapelanije.

Više iz kategorije