Polaganjem vijenaca požeški antifašisti obilježili Dan antifašističke borbe /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Po tradiciji na 223. lipnja Dan antifašističke borbe naše zemlje udruga antifašističkih boraca i antifašista Požega upriličila je prigodnu svečanost u Striježevici.

Predsjednica požeških antifašista Kata Holjevac čestitala je praznik i 75. obljetnicu pobjede nad fašizmom, te pozvala na jedinstvo u radu.

 Kod spomen poprsja narodnog heroja Nikole Demonje izaslanstva te Udruge, te Požeško-slavonske županije, Vijeća srpske nacionalne manjine županije, SDP-a i Udruge antifašista Pakrac-Lipik položila su vijence i cvijeće. Pored toga više pojedinaca je zapalilo lampione i položilo karanfile na to povijesno mjesto.

Ovom prigodom odana je počast nedavno preminulom Ljubi Gnjatoviću iz Požege koji je bio posljednji član Udruge antifašista iz redova sudionika Drugog svjetskog rata.

Na kraju svečanosti tajnik Udruge Kazimir Semunović pročitao je prigodne stihove o narodnooslobodilačkoj borbi među kojima su bili i oni koje je napisao poznati hrvatski književnik i sudionik ratnih zbivanja Vladimir Nazor.

Tijekom druženja sudionika svečanosti nastupila je sviračka skupina Osmijeh pod vodstvom Voje Milojevića.  

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88