Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
DUŽNO POŠTOVANJE

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast poginulim hrvatskim braniteljima s pleterničkog područja

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja, u Pleternici je odana počast poginulim, nestalim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima s ovoga područja. U tome su sudjelovali njihovi roditelji i članovi obitelji, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Požeško-slavonske županije na čelu sa županicom Antonijom Jozić, Grada Pleternice na čelu s gradonačelnicom Marijom Šarić te predstavnici vojarne 123. brigade Hrvatske vojske i pleterničke Policijske postaje.


 Na 31. obljetnicu obilježavanja sjećanja, stihove pjesme „Posljednji san“, autorice Irene Kalan iz Bilica, pročitao je Oliver Kalan, a prigodnu molitvu održao je župni vikar Luka Čačić. Ovo tradicionalno okupljanje zadnje nedjelje u veljači organizirali su pleternički Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Grad Pleternica.


U župnoj crkvi služena je sveta misa koju je predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, a prije misnog slavlja pročitana su imena pokojnih branitelja. Nakon mise organiziran je zajednički ručak uz nastavak druženja. Prigodnim pozdravnim riječima nazočnima je na dolasku zahvalio Zvonko Polić, predsjednik pleterničkog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo