Poklon bonovi i paketi socijalno ugorženim obiteljima s područja grada Požege

Autor: D.K.

POŽEGA- Podjelom 150 poklon bonova u iznosu od 300 kuna uz 120 poklon paketa socijalno ugroženim obiteljima još je jedna mjera iz socijalnog programa grada Požege.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

-Teško je bilo što reći u ovim prigodama. To su građani koji doista žive na rubu egzistencije, na minimumu financijskih prihoda koje imaju ili ostvaruju kroz vid pomoći . Ovo je način na koji im želimo uljepšati i olakšati blagdane. Bio bih sretniji, zadovoljniji i mirniji kada bi u našem gradu bilo što manje takvih potreba. No, moramo imati u vidu da je riječ uglavnom o građanima koji imaju, bilo zdravstvene poteškoće osobno ili s članovima obitelji i nemaju mogućnosti zaposliti se. Nadam se da ćemo im ovako bar malo uljepšati blagdane – rekao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Kroz socijalni program Grada Požege, za pomoć u kućanstvu, podmirenje osnovnih životnih potreba, režijski troškovi, trošak prehrane, u 2015. godini  utrošeno je oko 557 tisuća kuna. Blagdanski bonovi, kao samo jedna od brojnih jednokratnih pomoći najugroženijima, znak su suosjećanja i pažnje, ali i želje da svi provedu blagdanske dane na dostojanstven način, dodao je gradonačelnik Neferović.

Više iz kategorije