Pojedinci koriste vanjski prolaz za javni zahod – slijede kazne /FOTO/

Autor: D.K.

Vrijeme pandemije te uvedenih restrikcija ukazalo je i na probleme s kojima se susreću naši građani, pa tako i onaj kada u gradu stisne mala ili velika nužda.

Tužna je činjenica da vanjski prostor oko Gradskog kazališta Požega te sam prolaz do ulaza Uprave, pojedinci koriste za vršenje nužde svih oblika. Unatoč videonadzoru i pisanim upozorenjima, ovakve nepodopštine sve su češće. Takvi pojedinci očito ne razmišljaju o tome da netko treba iza njih i počistiti, da u kazalište svakodnevno dolaze građani prolazeći pored izmeta, da netko u tom prostoru radi, a već sada Gradsko kazalište Požega ima zavidnu galeriju videomaterijala.

Bez obzira što u gradu ne radi javni zahod(WC) koji je prije više godina otvoren, pojedinci trebaju shvatiti da vanjski  prostor Gradskog kazališta nije njegova zamjena, te da prekršitelji snose i zakonske sankcije.

Zakon o prekršajima predviđa sankcije za ovakve rabote, pa će se novčanom kaznom do dvije tisuće kuna kazniti osoba koja vrši nuždu na javnom mjestu, a dvostruko više ona koja pokazuje spolni organ. Moguće je da kazna naraste i do visine prosječne neto plaće.

U ovom trenutku jedino što možemo, a to je apelirati na svijest pojedinaca koji trebaju promisliti što bi oni učinili da netko počini nuždu na njihovom kućnom pragu – poručili su u priopćenju ravnateljica i djelatnici Gradskog kazališta Požega.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88