Pohod po Papuku kroz Pogled s balkona na jesenje boje šume [FOTO]

Autor: Jelenko Topić

Unatoč lošem vremenu skupina planinara požeškog Sokolovca odlučila je jedan dan ovog vikenda provesti u prirodi odnosno na Papuku. Već po tradiciji uz malu okrjepu okupili su se kod Željezničkog kolodvora u Požegi, te krenuli ka polazištu odnosno  lokaciji planinarskih užitaka.

Pohod pod nazivom Pogled s balkona na jesenje boje šumer vodio je preko brda Pliš na Mališćak odnosno planinarske kuće istoga imena koja je odlično ovoga puta poslužila za odmor i malu relaksaciju relaksaciju obzirom na kišu koja je neumoljivo padala, te dodatno otežavala ovaj izlet. Planinari su došli u toplo sklonište i naloženu vatru što je bilo idealno za ponešto ispeći za objed.

Tijekom odmora dolazili su i drugi putnici namjernici, te uz toplinu otvorenog ognjišta bilo je dosta vremena za svakodnevne teme i pošalice. Pogled prema vrhovima Papuka zaklanjala je gusta magla u kojoj su se nalazili tj. na 740 metara nadmorske visine. Prilikom povratka vjetar je pojačavao, kiša lagano rominjala, te se osjetio pad temperature što je dalo slutiti na snijeg.Vesela družina vraćala se preko južnog grebena planine do Poljanica iznad Radovanaca. Kod zadnjeg spusta rosulja je prešla u pravi pljusak što je namočilo odjeću planinara, no ipak su uspjeli odraditi svoj naum. Blatni i mokri, ali vidno zadovoljni razišli su se svojim kućama uz veseli poziv da im se pridružite već idućeg vikenda.

Izleti koje organizira HPD Sokolovac iz Požege se nastavljaju, te će idućeg vikenda planiraju pohod na nepoznatu Požešku goru kao pohod iznenađenja.Nažalost zbog velike kiše i loših vremenskih uvjeta, te kvara na opremi ovom su prilikom ostali uskraćeni za veliki broj fotografija.

Ustrajni i neumorni vodič ovoga izleta je bio Branimir Bartolović.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek