Poduzetnik Marko Šutalo odstrijelio na Papuku rijedak primjerak jelena

Autor: DK

POŽEGA/ZVEČEVO – Državno lovište „Zvečevo“ na Papuku kojim gospodare Hrvatske šume-uprava Požega dalo je još jedan vrijedan i rijedak ulov. Požeški poduzetnik Marko Šutalo(34) odstrijelio je na planinskom predjelu Kruška prema Poljani jelena nepravilnog šesnaesterca.

-Šuljao sam se u predvečerje tim područjem gdje na tlu ima dosta bukvice što je primaljivo za jelensku divljač, te sam sa čeke dozivao jelene, a tuda su prošli najprije srna i košuta, te divlja krmača sa svojom mladunčadi. Iza njih se pojavio veliki jelen na kojega sam uputio hitac sa oko 50 metara koji je bio pun pogodak – kaže nam Marko, koji je ranijih godina imao više zapaženih odstrela. On je član požeških lovačkih društava „Jelen“ i „Šijak“, no često odlazi loviti u druga lovišta ponajprije u ovom kraju.

Ovaj ulov, prema procjeni stručnjaka bit će u kategoriji medalje, što će pokazati ocjenjivanje trofeja divljači iduće godine u Požegi.

Marko Šutalo ovo je lovište pohodio sa pučkom Steyr mannlicher i streljivom 300 W magnum , a pratitelj mu je bio požeški lovac Denis Milošević.

Ovaj veliki ulov Marko je proslavio velikom feštom sa prijateljima lovcima požeškoga kraja.

Komentiraj: