Poduzetnički inkubator u Požegi “na vidiku”

Autor: DK

Poduzetnički inkubator konferencija 17.2.2015. (Medium)POŽEGA – Uz Poduzetničke inkubatore u Pakracu i Pleternici polako dolazi na red izgradnja takvog centra i u Požegi što su danas najavili gradonačelnik Požege Vedran Neferović i pročelnik Upravnog odjela za EU integracije dr.sc. Marko Šostar.

-Želimo javnost i buduće poduzetnike izvijestiti o tome što grad Požega ima za cilj realizirati što će u idućih nekoliko dana objaviti, Javni poziv, svim onim potencijalnim korisnicima usluga Naša je želja da u Požegi imamo jedan objekt što i druge sredine imaju u našoj županiji što se pokazalo izuzetno dobro – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Planirana vrijednost izgradnje Poduzetničkog inkubatora je do 15 milijuna kuna za što je izrada dokumentacije u završnoj fazi.

Marko Šostar 2 (Medium)

Pročelnik Upravnog odjela za EU integracije dr.sc. Marko Šostar.

-Za očekivati je raspisivanje natječaja od strane EU tijekom ove godine kako bi mogli na te natječaje aplicirati i krenuti u realizaciju tog projekta. To nije samo infrastrukturni projekt, on se sastoji od nekoliko faza koja je svaka za sebe važna i bitna. Inkubator treba opremiti potrebnom infrastrukturom a treba i definirati konkretne aktivnosti u smislu edukativnih aktivnosti, različitih programa prema nezaposlenim osobama, energetskoj učinkovitosti i sl. Javlja nam se već dosta onih zainteresiranih poduzetnika što nam je jako drago.  U svemu ovome vodimo računa da ne pravimo megalomanske projekte jer to EU ne podržava. U ovom trenutku idemo na skromniju verziju koja nam u ovom trenutku treba, a projekt se uvijek  može nadograđivati u fazama i prijavljivati na druge natječaje – pojašnjava dr.sc. Marko Šostar.

Svi oni koji budu htjeli koristiti poduzetnički inkubator za njih će biti korištenje sa simboličnom naknadom u prvoj godini poslovanja. Plan je izgradnje Poduzetničkog inkubatora u Industrijskoj zoni čime se želi dati „vjetar u leđa” svima poduzetnicima koji se budu odvažili raditi na tom dijelu a želja je i da se potakne i sve druge da otvore nove tvrtke i krenu sa poslovanjem.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića