Početkom proljeća biti će asfaltirana kompletna dionica ceste između Bučja i Lovčića

Autor: DK

IMG_9948BUČJE – Puštena je u promet dijelom obnovljena i asfaltirana cesta koja povezuje dvije županije Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku koja povezuje mjesta Bučje i Lovčić, od velike je važnosti za tamošnje stanovnike ali je i od šireg interesa drugih žitelja toga kraja.

Dio ceste je uređen i to na dijelu Požeško-slavonske županije u dužini od 1,1 kilometar u što je uloženo preko milijun kuna. Završeni su i svi drugi radovi potrebni kako bi se nesmetano moglo tom dionicom prometovati.

Preostali dio ceste, koji je još uvijek makadamski na strani Brodsko-posavske županije, u dužini od 1,8 kilometara biti će kompletno uređen i asfaltiran početkom proljeća za što Županijska uprava za ceste Brodsko-posavske županije ima u planu izdvojiti gotovo dva milijuna kuna.

Prema riječima v.d. ravnatelja ŽUC-a Brodsko-posavske županije Antuna Dukića projektna dokumentacija za tu cestu je pripremljena i gotova. U tijeku je ishodovanje lokacijske i građevinske dozvole nakon čega se može pristupiti planiranim i potrebitim radovima što je za očekivati da će biti početkom proljeća, a na dijelu te dionice ima i složenijih radova za što su već odrađene pripremne radnje.

Uređenjem i asfaltiranjem kompletne dionice Požeško-slavonska županija više neće imati više niti jedan ne uređen cestovni pravac sa susjednim županijama odnosno sve će ceste biti asfaltirane čemu se u konačnici i teži za što se zalaže i svoje napore ulaže požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

IMG_9948

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: