Počeli radovi na obnovi vidovačke područne škole (FOTO)

Autor: DK

blankVIDOVCI – Počela je obnova područne škole u Vidovcima koja je nekada imala po dva razreda učenika od 1. do 4., u svakom odjeljenju po čak i više od 25 učenika u jednom razredu, a nastava se odvijala u dvije smjene. Danas je situacija sasvim drugačija jer je u toj školi  samo po jedno razredno odjeljenje po 20 i manje učenika koji pohađaju jednosmjensku nastavu.

blank

Kako i kojom dinamikom se radovi odvijaju u to se došao uvjeriti gradonačelnik Požege Vedran Neferović s kojim je bila i ravnateljica požeške matične škole Antuna Kanižlića prof. Marija Samardžija.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja gradu Požegi odobrilo je 322 tisuće kuna putem pilot projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

blank

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

-Grad Požega i dalje nastavlja skrbiti o vlastitoj imovini i zgradama koje su u našem vlasništvu, a ovdje konkretno u funkciji osnovnog školstva. Kao što vidite ovdje su na područnoj školi u Vidovcima započeli radovi na obnovi zgrade koja je vrijednost investicije 325 tisuća kuna plus PDV koje financira Ministarstvo graditeljstva, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta i Fond zaštite okoliša. Radi se na uređenju fasade na zgradi i stolarije, a uredit će se i kuhinja u ovoj Područnoj školi. Paralelno se ide i na uređenje matične škole u Požegi na kojoj će se urediti pročelje do časnih sestara. Kompletna ta investicija će biti oko pola milijuna kuna. Zadovoljstvo mi je tim veće jer sve radove izvode požeške tvrtke koje uredno dobivaju poslove na natječajima. Namjere pojedinaca koje žele etiketirati gradsku vlast da određene tvrtke imaju prioritet upravo se pokazuje suprotno jer u gradu Požegi radi tvrtka i Projekt inžinjering, Presoflex, Promet i druge požeške tvrtke – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Radovi na obnovi vidovačke područne škole planiraju se završiti do kraja rujna zbog čega je veliko zadovoljstvo izrazila ravnateljica škole Marija Samardžija koja je naglasila kako je u Područnoj školi u Vidovcima bilo dosta hladno u zimskim vremenima što u budućnosti više toga neće biti nakon obnove fasade i postavljanja nove stolarije.

blank blank blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića