Pobjednik  pakračka „Košuta“ ispred „Slavuja“(Gaj) i „Slavonca“(Kutjevo), a najbolji pojedinac Matej Minarik iz Čaglina

Autor: DK

PLETERNICA /BZENICA – Tradicionalno Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu okupilo je na strelištu u Bzenici nedaleko Pleternice 21 ekipu lovačkih društava, a po prvi puta uz dosadašnje discipline trap i parkur lovci su se natjecali u lovačkom karabinu. Domaćin je bilo Lovačko društvo „Šljuka“ iz Pleternice, a sudionike su pozdravili predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, dok su još nazočili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je otvorio natjecanje, zatim načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić.

-Vi promovirate lovstvo kao model razvoja turizma, a županija želi pomoći  da podižete kvalitetu svoga rada i smještaja-istakao je na otvaranju župan Tomašević i pohvalio lovce za dobro gospodarenje ovdašnjim lovištima.

Ekipni pobjednik je LD „Košuta“ iz Pakraca sa 203 boda, drugi je „Slavuj“(Gaj)sa 197, treći „Slavonac“(Kutjevo) sa 189, a slijede „Jelen“ iz Lipika sa 182 boda, „Fazan“ iz Pakraca sa 178, „Fazan“(Ruševo“) sa 176 itd.

Kod pojedinaca najbolji je bio Matej Minarik(„Vidra“Čaglin) sa 52 boda, a slijede Domagoj Gilanj („Dilj“Buk),Marijan Valentić(„Strijela“Bektež), Ante Vitalija(„Jelen“Požega), Josip Savi(„Fazan“ Pakrac) Božidar Terzić(„Sv. Hubert“ Požega), te će oni  braniti boje ove županije na Državnom prvenstvu u lovnom streljaštvu od 6. do 18. rujna, također u Bzenici.

Pehare i nagrade uručili su čelni ljudi Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: