Pobjednici strijelci Koprivničko-križevačke županije i Zagorac Parlaj, Brođani treći (foto)

Autor: Jelenko Topić

BZENICA/PLETERNICA – Lovački savez Požeško-slavonske županije bio je na svom strelištu u Bzenici pokraj Pleternice domaćin 21. Državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza(HLS) u streljaštvu, zatim 11. Revijalnog natjecanja lovaca RH u streljaštvu, te međunarodnog susreta strijelaca naše zemlje i Slovenije. Ukupno je nastupilo više od 150 strijelaca među kojima su bili i lovci Herceg Bosne, ali i brojni uzvanici kao što su pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj, saborski zastupnik Franjo Lucić i drugi.

Nakon što je prošlogodišnji pojedinačni prvak RH u lovnom streljaštvu Stjepan Cvitković (Splitsko-dalmatinska županija) podigao na jarbol državnu zastavu uz rogiste Virovitičko-podravske županije koji su odsvirali himnu „Lijepa naša domovino“ uslijedilo je otvaranje natjecanja.

Pozdravne riječi  uputili su predsjednik Županijskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović, dogradonačelnik Pleternice Domagoj Katić i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, a predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza general Đuro Dečak istakao je značenje lovstva u nas kroz povijest jer savez ove godine slavi 90 godina rada.

Čestitkom domaćinima na ulaganjima i organizaciji, te ispaljenim prvim hicem prvenstvo je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj.

U čast 90 godina lovstva i 250 godina šumarstva u našoj državi izaslanstva 20 županijskih lovačkih saveza i grada Zagreba,sastavljena od sudionika Državnog prvenstva, zasadili su simbolično po jedan hrast lužnjak u drvored pokraj strelišta što potvrđuje dobru suradnju HLS-a i Hrvatskih šuma.

Nakon dvodnevnog natjecanja proglašeni su pobijednici, te im dodijeljeni pehari, medalje i nagrade, a uručili su ih potpredsjednici HLS-a Vinko Pavlić i Zdravko Vujnović.

Momčadski državni prvak je Koprivničko-križevačka županija sa 201 pogotkom, druga je Zadarska županija sa 196, koliko ima i trećeplasirana Brodsko-posavska županija. Prvaci su primili i prijelazni pehar.

Najbolji pojedinci u Matija Parlaj (Krapinsko-zagorska županija), drugi je Dražen Metz (Vukovarsko-srijemska) i treći Matija Rožar (Istarska županija).

Na revijalnom natjecanju na novom strelištu za užljebljene cijevi održanom po prvi put najbolji pojedinac je Davor Pelin ispred Stipe Šabića i Ivana Biloglava, a ekipno su to Bjelovarsko-bilogorska, Dubrovačko-neretvanska i Zadarska županija.

Strijelci Slovenije ove godine su, za razliku od prošle, bili bolji od hrvatskih ostvarivši 461 pogodak (domaćini su ostvarili 452), pa im je pripao prijelazni pehar.

/Foto: D.M. i D.K./

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot