Pobjednici Brestovčani ispred ekipa Pakrac-Lipik i Jakšić

Autor: Jelenko Topić

PAKRAC – Tradicionalni  14. Sportski susreti Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije održani su u Pakracu, a nastupile su ekipe svih 11 umirovljeničkih udruga tog područja. Ispred domaćina MU Pakrac-Lipik sudionike je pozdravio predsjednik Ivan Katalinić,  te gradonačelnik Pakraca Davor Huška. Susrete je otvorio Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti. Organizator susreta bila je Matica umirovljenika ove županije, a pokrovitelji požeško-slavonska županija i Matzica umirovljenika Hrvatske.

– Sudjelovalo  je ukupno 170 natjecatelja iz svih naših 11 matica, a natjecali smo se u pikadu za žene, te kuglanju, streljaštvu i šahu(muške ekipe). Natjecanje je odlično prošlo uz veliki žar natjecatelja i bučno navijanje i žustro bodrenje članova ekipa kao da je pravo državno natjecanje – istakao je predsjednik  Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije Zvonko Čorak.

Nakon gotovo cijelodnevnog natjecanja dobiveni su pobjednici. U pikadu prvo mjesto zauzela je ekipa MU „Orljava“ iz Brestovca ispred ekipe Pakrac-Lipik, a pojedinačno medalje su za najbolja tri mjesta dobile Nada Grgić(„Orljava“ Brestovac), zatim Štefanija Čiček(MU Jakšić), te Ruža Vulinović iz Pakraca.

 U streljaštvu ekipno najbolji su bili MU Brestovac, ispred MU Požega, a pojedinačno prva tri mjesta i medalje osvojili su Ivica Ratkovski(MU Brestovac), Tomislav Galović (MU Požega) i Vladimir Vuković(MU Kaptol).

Matica umirovljenika Brestovac tradicionalno ima i najbolje kuglače, ispred ekipe Pakrac-Lipik, dok su pojedinačno prva tri mjesta i medalje osvojili Darko Zovko(MU Brestovac), Marko Marjanović(MU „Orljava“, Brestovac), Josip Nevrli MU Brestovac.

Među šahistima najbolja je ekipa MU Jakšić, ispred ekipe Pakraca i Velike, a pojedinačno prva tri mjesta i medalje osvojili su Nikola Brekalo(MU Jakšić), te Branko Tucaković i Ivan Blažević(oba MU Velika).

 Ukupni pobjednik tako je po već nekoliko godina unazad ponovno postala ekipa Matice umirovljenika Brestovac, koja je osvojila i veliki pehar natjecanja, druga je ekipa MU Pakrac-Lipik, a treće mjesto je osvojila ekipa MU Jakšić.

Nakon dodjele pehara i priznanja nastavilo se veselje i slavlje uz nastup glazbene skupine „Stare staze“ koja djeluje pri Matici umirovljenika Pakrac-Lipik.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »