Plemenita srca učenika Katoličke osnovne škole Požega

DSC_0482 (Small)POŽEGA – Prigodnom pjesmom Ovo je dan što ga stvori Bog učenici Katoličke osnovne škole dočekali su sestru Jacintu Petrović koja je na službi u Beninu, u afričkoj državi. Sestra Jacinta ima na brigu brojnu djecu koja žive u velikom siromaštvu i koja se unatoč tomu školuju u čemu im već petu godinu za redom pomažu učenici ovdašnje Katoličke škole.

Gotovo sva djeca Katoličke osnovne škole Požega uskraćuju sebi svoj skromni džeparac te na taj način izdvajaju za onu djecu koja su u potrebi. Tako iz godine u godinu svaki razred škole izdvaja financijska sredstva za školovanje jednog učenika. Unatoč ovdašnjim težim financijskim prilikama slobodno se može reći da su neznatna sredstva koja su potrebna za školovanje jednog učenika u toj afričkoj državi.

Školovanje jednog učenika iznosi 100 Eur-a godišnje u koji je iznos uključena odjeća, hrana i školski pribor. Tako su ove godine učenici od 1. do 5. razreda osigurali školovanje za svojih desetero prijatelja koje poznaju po imenima i s kojima se u određenim prigodama dopisuju.

Iz svakog razreda po jedan predstavnik učenika prigodnim se riječima obratio sestri Jacinti koju su zamolili da prenese pozdrave onima za koje su pomoć prikupljali te su joj pripremljeni financijski dar tom prigodom i uručili.

Sestra Jacinta zahvalila je svim učenicima na njihovom plemenitom djelu te im prenijela pozdrave od njihovih prijatelja iz Benina koji za njih svakodnevno mole.

no images were found

 

 

 

 

 

 

 

0 Comment

Send a Comment