Pisana riječ okosnica suradnje požeškog Veleučilišta i znanstvenika iz šest država

Autor: Požega.EU

DSC_1230PODGORJE – Prvi broj znanstvenog časopisa “International Journal Vallis Aurea” u nakladi Veleučilišta u Požegi i udruženja DAAAM iz Beča predstavljen je javnosti u Klijeti i spremištu vina požeškog Veleučilišta u Podgorju. U njemu je objavljeno desetak znanstvenih radova, objavljen je u nakladi od 150 primjeraka, a uključeni su autori iz šest europskih država.

– Pokrenuli smo našu nakladničku djelatnost, koja je jedna od osnovnih djelatnosti u našem radu, a do sada su naši profesori izdali nekoliko knjiga, zatim desetak  udžbenika,  te oko 400 znanstvenih i stručnih radova  – kazao je Dinko Zima, v.d. dekana Veleučilišta u Požegi.

Objava časopisa je plod višegodišnje suradnje Veleučilišta i udruženja DAAAM International iz Beča koja je pokrenuta prilikom organiziranja znanstvene konferencije Vallis Aurea. Nositelji te suradnje su profesor Branko Katalinić sa tehničkog sveučilišta u Beču i prodekan požeškog Veleučilišta Berislav Andrlić.

Gosti na promociji bili su čelnici Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, kao i zadarskog Sveučilišta. Predviđeno je da se časopis svake godine objavljuje dva puta.

/Foto by Dušan Mirković/

no images were found

Više iz kategorije