Od pet trgovačkih centara u Požegi samo je Lidl na Uskrsni ponedjeljak imao zatvorena vrata (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Od pet trgovačkih centara u Požegi, Kaufland, KTC, Konzum, Lidl i Plodine samo je jedan na Uskrsni ponedjeljak imao zatvorena vrata. Tako su trgovci koji rade u trgovačkom centru Lidl imali sreće i mogli su ostati svojim obiteljima u blagdanskom raspoloženju.

Bilo bi veoma interesantno zaviriti u obračune plaća kod onih trgovaca koji su radili u dane blagdana i vidjeti da li im je obračunat kao takav rad i plaćen na način kako je to zakonodavac propisao. Prema riječima jedne prodavačice koja duži niz godina radi u jednom trgovačkom centru doznajemo kako bi ona više voljela ostati kod kuće i biti sa svojom obitelji, ne samo u dane blagdana već i nedjeljama koje su njoj u velikoj većini radne. O tome da li ima plaćen rad nedjeljom i blagdanom kada radi prema zakonskim propisima nije htjela dati nikakav komentar. Iz takovog (ne)odgovora jako se dobro dade zaključiti o čemu se radi.

Uz trgovačke centre gotovo velika većina je malih trgovina također radila tako da i ti trgovci nisu bili pošteđeni rada na blagdan.

Treba li doista lokalna samouprava, u ovom slučaju grad Požega preispitati zakonske mogućnosti te trgovačkim centrima i drugim trgovinama nametnutni radno vrijeme i zabraniti rad u dane blagdana i nedjeljama za što postoji zakonom propisana mogućnost o tome ćemo odraditi posebnu temu.

Više iz kategorije