Pavelić uzvraća udarac Mitroviću i drži ga odgovornim zbog nezakonitog rada

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Nastavno na međusobna prozivanja oko zakonitosti rada Požeškog sportskog saveza bivši predsjednik Krešimir Pavelić odgovara glavnom tajniku Željku Mitroviću podsjećajući ga da je Statutom propisano da je za zakonitost rada saveza odgovoran glavni tajnik i da u tom smislu nikakvu odgovornost ne može imati predsjednik koji tu funkciju obavlja volonterski.

Požeški sportski savez je, kako smo o tome već pisali, pred blokadom zbog neplaćenih poreza zbog čega jer su stručne službe Saveza krivo tumačile Zakon na temelju kojeg resorni ministar nije na vrijeme donio pravilnik kojim se trebao regulirati način isplata i oporezivanja istih. Prilikom nadzora Požeškog sportskog saveza od strane inspektora Porezne uprave utvrđeno je da ima neplaćenih poreza preko 50 tisuća kuna.

-Nesporno je da sve treba platiti što je Zakonom određeno a kao jedinog krivca za nastalu situaciju smatram glavnog tajnika Saveza Željka Mitrovića. Čitajući Statut i članak 42. isti jasno propisuje da je između ostalih odredaba navedeno da “tajnik brine za zakonitost rada i ispunjavanje zakonom i ugovorom preuzetih obveza” iz čega se jasno može zaključiti na kome je odgovornost zbog nastale situacije – rekao je Krešimir Pavelić te dodao je Statum propisano i da glavni tajnik rukovodi radom stručnih službi.

Pavelić nadalje ističe da je zbog takvog rada i ponašanja, glavnog tajnika Mitrovića, Izvršni odbor, u tadašnjem sazivu, između ostalog, i podnio ostavku u Požeškom sportskom savezu jer nije bila mogućnost daljnje provedbe Statuta iz razloga jer je glavni tajnik samovoljno donosio nekakve odluke što nikao nije bilo prihvatljivo i dopsutivo. Između ostalog nije provedena na zakonski način javna nabava i ugovaranje prijevoznika za prijevoz sportaša što se na kraju ispostavilo da nije kaznena ali je prekršajna odgovornost za što Pavelić očekuje reakcije nadležnih institucija da to i provedu.

Krešimir Pavelić na moto utrci

Krešimir Pavelić na moto utrci

Sportaš sam i dugi se niz godina bavim i vezan sam za sport

Brojne su inspekcije vršile nadzor nad Požeškim sportskim savezom a najzanimljivije je da samo Sportska inspekcija nije izvršila uvid u poslovanje saveza što je prema Pavelićevim riječima veoma čudno.

Što se tiče prozivanja Željka Mitrovića da Pavelić ostavi sport na miru jer je prema njemu nepoznanica u sportu odgovor je uslijedio sa argumentiranim činjenicama.

-U sport nisam zalutao! Posebno sam ponosan na učninjeno na sve ono što sam radio u Požeškom sportskom savezu dok sam obnašao funkciju predsjednika. Pristupili smo nakon 40 godina ka uređenju Sportske dvorane Grabrik, te radove smo započeli i odradili sve potrebne preduvjete. Drago mi je da su ti radovi pri završetku ali naglašavam da je to projekt koji je započet za vrijeme mog mandata. Moram napomenuti da je za vrijeme trajanja mog mandata skinuta potrošnja energenata za 30%. Ponašali smo se racionalno i htjeli smo doprinijeti ovom gradu – ističe Pavelić.

Pavelić se prisjetio na svoje sportske aktivnosti i tadašnja dostignuća na što je veoma ponosan kao i na dostignuća svoje djece koja se također i danas bave sportom i imaju zavidne rezultate a raznim natjecanjima.

-15 godina sam vozio polu profesionalno brzinske utrke od prvenstva u tadašnjoj Jugoslaviji do prvenstva u Hrvatskoj u kojima sam nekoliko puta bio viceprvak i pobjednik KUP-a. Jedan sam od prvih osnivača Auto moto saveza i njegov dopredsjednik, prvi sam selektor Reprezentacije Hrvatske za brzinsku moto utrku, sudac najvišeg ranga, a proglašen sam i za najboljeg sportaša tadašnje Općine Požega 1993. godine. U sportu sam i danas nazočan, predsjednik sam jednog od najstarijih klubova u ovom gradu, Gimnastičkog društva Sokol koji djeluje 110 godina, na ponos moje obitelji moja kći Tonka je dvije godine za redom proglašena za najboljeg kadeta u gimnastici, u svojoj dobnoj skupini – rekao je Krešimir Pavelić.

Na insinuacije i sumnje Željka Mitrovića o sportskoj karijeri Pavelić je uzvratio Mitroviću da uspjesi kao trener u Nogometnom klubu Slavonija o njemu sve najbolje govore jer je taj kvalitetni klub koji je zatekao doveo na rub da ne mogu nikoga pobijediti.

 

 

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot