Park prirode Papuk predstavljen u Zagrebu

Autor: Požega.EU

ZAGREB / VELIKA – U sklopu PARCS projekta kojeg provode Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj sredstvima darovnice Globalnog fonda za okoliš (GEF) izrađen je zajednički web portal svih nacionalnih parkova i parkova prirode. Tako se svih 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode nalazi se na zajedničkom web portalu www.parkovihrvatske.hrPortal je nastavak aktivnosti povećanja prepoznatljivosti naših parkova, koje su započete stvaranjem jedinstvenog vizualnog identiteta i zajedničkog brenda „Parkovi Hrvatske“.

Po prvi puta svi građani i turisti na jednom mjestu mogu pronaći sve informacije i zanimljivosti o našim parkovima, i to na 4 jezika – hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom.

Promocija novog web portala i parkova održana je u subotu, 19. ožujka, od 11 do 15 sati na Zrinjevcu u Zagrebu gdje se posjetiteljima predstavilo svih 19 nacionalnih parkova i parkova prirode na svojim štandovima, a posjetitelji su osim upoznavanja sa novim web portalom, mogli saznati sve o programima i atrakcijama u parkovima, te sudjelovati u kvizu znanja.

-Novi će internetski portal zasigurno doprinijeti turističkoj promidžbi svih parkova pa tako i Parka prirode Papuka. Posjetitelji, kako domaći tako i strani, iskazali su veliki interes za naš park, prikupljali su informacije te iskazali želju doći i posjetiti Papuk – izjavila je ravnateljica Kristina Kožić.

U Zagrebu je 18.-20. ožujka 2016. održan i međunarodni turistički sajam Place2go na kojem su „Parkovi Hrvatske“ predstavljeni na  zajedničkom štandu.

/Tekst i foto: PP Papuk/

Više iz kategorije