Paljenjem lampiona u Vukovarskoj ulici Požežanke i Požežani se prisjetili žrtava napaćenog grada Vukovara /FOTO/

Autor: D.K.

I ove su godine zapaljeni lampioni u požeškoj Vukovarskoj ulici u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara čime je nastavljena tradicija. Paljenju lamiona odazvali su se uz brojne građane, Požežanke i Požežane i članovi Gradskog odbora HDZ-a.  

Svi su oni koji su se odazvali odali počast i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu i zapalili lampione uz njegovu bistu ispred Veleučilišta u Požegi.

Organizirano obilježavanje predvodio je Gradski odbor HDZ-a Požega. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Darko Puljašić ocijenio odaziv jednim od najvećih do sada.

– Kao i svake godine Gradski odbor HDZ-a Požega okupio se u Vukovarskoj ulici i pred bistom predsjednika dr. sc. Franje Tuđmana. Obilježavamo jedan težak dan u hrvatskoj povijesti, ali i težak dan. Dan je kad smo izgubili Vukovar ali dobili Domovinu. To je poslije povijest pokazala, da je taj grad žrtvovao sebe, svoje branitelje da bi cijelaq Hrvatska dobila priliku da se obrani, da pobijedi u Domovinskom ratu i da bi postala slobodna država. Hvala svima koji se sjećaju Vukovara, suprugama, djeci, braniteljima koji su dali život za domovinu. Mi ćemo sigurno dok budemo mogli hodati i misliti, sjećati se tih branitelja i dati im čast i počast koju možemo. Zdrava, razvijena, dobra, demokratska, europska Hrvatska, to je ono što su oni sanjali a naš zadatak je da to svaki dan činimo. Njihova i naša djeca trebaju uživati u slobodnoj i jedinoj Hrvatskoj – rekao je nakon paljenja lampiona predsjednik GO HDZ Požega i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Paljenju svijeća i molitvi nazočio je i predsjednik ŽO HDZ Požeško-slavonske županije prof. dr. sc. Željjko Glavić, koji je na kraju istakao:

-Danas je najsvjetliji dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, na žrtve Vukovara. U mislima s njima zapalili smo svijeće ovdje u požeškoj Vukovarskoj ulici i biste pokojnog predsjednika Franje Tuđmana. Sjećamo se svih žrtava s posebnim pijetetom i živimo u nadi da će i oni za čije se ostatke nezna u skoro vrijeme biti u Vukovaru da im tamo možemo odati posebnu počast.

Foto: D. Mirković [FAG id=249028]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot