Ovog vikenda uz Kulenijadu i 7. Sajam antikviteta u Požegi

Autor: DK

POŽEGA – U organizaciji Turističke zajednice grada Požege danas započinje 36. požeška Kulenijada pod pokroviteljstvom grada Požege koja je kao takva tradicionalna i najstarija manifestacija u ovim krajevima.

Danas se, petak 17.6.2016. od 14 sati donose i zaprimaju uzorci, a od 16 sati biti će edukacija za kulenare na više različitih tema, Porezni i pravni položaj obrtnika i poduzetnika u gospodarskom sustavu RH, Prezentacija podmjere 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. te prenošenje iskustava OPG Bucić s EU fondovima i uspješnom povlačenju sredstava iz EU.

Drugog dana, u subotu 18. lipnja, Kulenijada se seli na Trg sv. Trojstva i dvorište obitelji Kleisinger u dopodnevnim satima. Time se željelo “oživjeti” jedno požeško dvorište poznatog požeškog kulenara i ugostitelja Zdravka Klesingera, čija obitelj ove godine slavi 80 godina mesno prerađivačke djelatnosti.

-Time smo i tome u čast napravili i malen opus fotografija koje nas vraćaju kroz vrijeme. U subotu od 10 – 13 sati za sve naše sugrađane, kulenare, posjetitelje i goste organizirali smo degustaciju kulena i vina. Zabavljat će nas TS Bisernica svojim hitovima i tamburaškom atmosferom. Osim toga u organizaciji tjednika Kronika, ispred tog dvorišta i Gradske kuće bit će već 7. po redu Sajam antikviteta koji okuplja antikvare i ljubitelje antikviteta iz cijele Slavonije. Možemo reći da takve sajmove imaju isključivo veliki stariji gradovi poput Zagreba, Osijeka, Splita, Rijeke, Samobora i Požega je pronašla svoje mjesto među njima. Sajmovi antikviteta su nezaobilazna turistička atrakcija – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Požega Silvija Podoljak i dodala kako će na prostoru Sajma antikviteta Obrtnička škola Požega i njen tekstilni odjel prikazat modnu reviju i dodatno začiniti taj događaj. Oni uglavnom sami kreiraju, izrađuju i nose modele pri tome koristeći etno stil –

Uz tu manifestaciju organizirano je i razgledavanje grada u organizaciji Udruge turističkih vodiča Požeško slavonske županije i Turističke zajednice grada Požege koji se redovito jednom mjesečno organizira već više od godinu dana. Dalibor Nedela, predsjednik Udruge turističkih vodiča Požeško slavonske županije pojasnio je i novine koje će se uvrstiti u razgledavanje grada.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: