Ovog petka trebao se održati 46. festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2020.“, ali je otkazan za iduću godinu

Autor: Jelenko Topić

Tradicionalni Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2020“, trebao se u Kaptolu po 46. puta održati ovog petka 8. svibnja. No, okolnosti zbog pandemije  koronavirusa su uzrokovale njegovo otkazivanje. To je odlučila općina Kaptol kao organizator i domaćin priredbe koja se trebala po drugi puta održati u dvorani Osnovne škole Vilima Korajca.

-Zbog trenutne situacije, svjesni smo da je to nemoguće. Budući da nas nakon završetka ove situacije očekuje i financijska kriza, općina Kaptol kao organizator odlučila je kako se festival ove godine neće održati. Ukoliko gospodarska slika ne bude toliko loša, a prilike to dozvole, festival će se održati 7. svibnja 2021. godine. Svi koji su do sada javili na natječaj te poslali pjesme, ostaju u konkurenciji za festival 2021. godine, te se ne moraju ponovno javljati- poručili su iz općine Kaptol.

Kako je poznato natječaj za ovogodišnji festival bio je otvoren do kraja ožujka, no od sredine tog mjeseca prekinut je rad tonskih studija i ograničeno kretanje ljudi, tako da je došlo do zastoja u snimanju i slanju pjesama za priredbu.

No, do trenutka prekida na natječaj su stigle pjesme izvođača tj. pjevača i tamburaških sastava iz Švicarske, Austrije, Srbije, te Bosne i Hercegovine, kao naravno i iz naše zemlje. Od prošle godine festival ima međunarodni karakter pa se broj sudionika izvan naše zemlje svake godine lijepo popunjava.

Ovaj festival dugi niz godina ima izuzetnu medijsku prezentaciju putem petnaestak televizija u tri zemlje. Ostaje nada da će se ovakva situacija poboljšati do svibnja iduće godine do kada će uz pjesme koje su pristigle doći još novih tako da bi „Zlatni glas zlatne doline 2021.“ zaista trebao biti bogat.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek