Ovo su uvijek teški trenutci i za nas ali i za vas

Autor: DK

POŽEGA – Grad Požega i za ovu je godinu osigurao novčane naknade za ogrjev i to za 205 socijalno ugroženih obitelji koje su na to ostvarile ostvarile su pravo u ukupnom iznosu od 950 kuna po obitelji.

Prema novom Zakonu o socijalnoj skrbi, koji je stupio na snagu 2014. godine došlo je do promjene, vezano uz ostvarivanje prava na navedenu naknadu. Prema tom zakonu pravo na troškove ogrjeva, može ostvariti samo samac ili kućanstvo koje je korisnik zajamčene minimalne naknade koji se grije na drva, a o priznavanju prava na naknadu za troškove ogrjeva odlučuje jedinica područne samouprave, županija, koja donosi rješenja o navedenom pravu za samca odnosno za svaku pojedinu obitelj.

-Korisnici koji će dobiti danas, novčanu naknadu za ogrjev su samci ili kućanstva  koji su bili korisnici Centra za socijalnu skrb Požega do kraja rujna 2015. godine. Korisnici koji su ostvarili pravo na zajamčenu minimalnu naknadu nakon toga datuma ostvarit će svoje pravo naknadno do kraja 2015. godine – istakao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Inače grad Požega osigurao je i dodatak na mirovinu, i to za 84 umirovljenika koji imaju manju mirovinu od 1.200 kuna, u iznosu 150 do 300 kuna, mjesečno, ovisno o visini mirovine, za što je iz proračuna za to izdvojeno u tu svrhu 165.350 kuna. U 2015. godini je utrošeno i 508.458,22 kune za jednokratne novčane pomoći i režijske troškove te ostala prava socijalnog programa Grada Požege.

Za napomenuti je i da je za u 2015. godini darivano 179 novorođenih beba, s novčanim darom i prigodnim poklonom, u ukupnom iznosu od 271 tisuću kuna.

-Za Uskrs 2015. godine je podijeljeno 150 poklon bonova za socijalno ugrožene obitelji u iznosu 300 kuna, po obitelji, koji su korisnici pomoći u podmirenju režijskih troškova, socijalno ugroženi članovi, Udruge gluhih i nagluhih i korisnicima drugih prava iz socijalnog programa Grada Požege te je podijeljeno 150 poklon paketa s namirnicama i svakodnevnim potrepštinama -dodao je gradonačelnik Neferović koji je naglasio kako je za proslavu Valentinova 2015. organizirana večera i druženje, za 200 bračnih parova koji su navršili 50 i više godina braka, koji su darivani prigodnim poklonom za što je iz proračuna izdvojeno preko 18 tisuća kuna.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: