Ovjekovječite fotografijom prirodne ljepote i znamenitosti i javite se na natječaj

Autor: D.K.

Zgrada Parka prirode Papuk Velika upravna zgradaVOĆIN / VELIKA – Javna ustanova Park prirode Papuk poziva sve zainteresirane da se jave natječaj koji ima za cilj potaknuti sve posjetitelje, slučajne prolaznike i zaljubljenike u prirodu da ljepote Parka ovjekovječe objektivom i kroz fotografiju ostave svoj trajni trag prisutnosti u slavonskoj oazi prirodnih i kulturno – povijesnih vrijednosti.

Natječaj je otvoren od 18.srpnja a rok za prijavu je 15.rujna 2014. godine kojemu je tema prirodne ljepote i znamenitosti Parka prirode Papuk, flora, fauna, geologija i kulturno-povijesna baština

Na natječaju pravo sudjelovanja imaju svi ljubitelji fotografije, sve fizičke osobe koje mogu prijaviti najviše četiri foto uratka. Fotografije moraju biti u digitalnom obliku na CD-u, u JPG formatu, minimalne rezolucije 300 dpi i minimalnih dimenzija 2200 x 1600 pixela koje smiju biti obrađene u programima za uređivanje fotografije samo do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

Sve fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Parka prirode Papuk, a svaki autor/ica je odgovoran za snimljeni materijal za koji jamči da je fotografija snimljena na spomenutoj lokaciji. Fotografije ne smiju imati potpise, natpise, oznake, vodene žigove ili bilo koja druga obilježja.

Fotografije koje ne budu udovoljavaju uvjetima koji se propisani u natječaju neće biti prihvaćene.

 Svoju ocjenu o pristiglim fotografijama dati će prosudbeno povjerenstvo koje će odlučiti o onim fotografijama koje će imati svoje mjesto na izložbi kao i o autorima koji će biti nagrađeni. U povjerenstvu će biti vrsni znalci i profesionalci, Šime Strikoman, Josip Mikolčić i Duško Mirković

Prosudbeno povjerenstvo će odabrati najuspješnije fotografije za izložbu i odrediti tri najuspješnija autora koja će biti nagrađena novčanom nagradom i uvrštavanjem odabranih fotografija u fotomonografiju Javne ustanove Parka prirode Papuk.

Ostale prijavljene fotografije biti će izložene na izložbi fotografija o kojoj će autori biti naknadno obaviješteni.

Nisu zanemarive niti nagrade. Za prvo mjesto osigurana je novčana nagrada od dvije tisuće kuna, za drugo mjesto tisuću kuna a treće petsto kuna. Fotografije koje budu bile među prva tri mjesta biti će objavljene u fotomonografiji Javne ustanove Park prirode Papuk.

Fotografije u digitalnom obliku snimljene na CD-u, zajedno sa prijavnicom poslati poštom na adresu: JU PP Papuk, Stjepana Radića 46, Velika, za FOTO-NATJEČAJ, a prijavnica se može preuzeti sa internetske stranice Parka prirode Papuk www.pp-papuk.hr.

Fotografija mora biti u JPG formatu; ime datoteke npr. prezime_ime_broj fotografije.jpg (ivan_ivanić_1.jpg)

Dostavom fotografija natjecatelj prepušta pravo reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti fotografija poslanih na natječaj Javnoj ustanovi Park prirode Papuk vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem, elektroničkom, tiskovnom ili drugom mediju u svrhu promidžbe Parka prirode Papuk, te se za takvu potrebu odriče honorara u bilo kojem obliku i prava na potraživanje autorske naknade.

Više iz kategorije