Ove subote 6. pokladno jahanje selima župe Bučje: Promocija neizmjerne ljubavi slavonskog čovjeka prema svom kraju i konjima

Autor: S.P./D.K.

PLETERNICA – Konjogojstvena udruga Pleternica i ovu, šestu godinu za redom organizira pokladno jahanje na kojem će se okupiti, kako je najavljeno na tiskovnoj konferenciji, više od 50 jahača, konjanika, i desetak zaprega. 

Povorka će uz topote konja ponosno proći selima župe Bučje, Brodskim Drenovcem, Bučjem i Zagrađem, i time posvjedočiti da se prošlost nije zaboravila koja se vjerno čuva od zaborava i prenosi s koljena na koljeno. 

Tomislav Hip, tajnik Konjogojstvene udruge Pleternica

-Okupljanje gostiju je u subotu, 25.veljače, u 10 sati na imanju Franje Kovačevića u Brodskom Drenovcu, a povorka kreće u 11,15. Sa imanja obitelji Franje Kovačevića odlazak je do obitelji Marijana Aladrovića odakle će povorka krenuti prema Bučju. U Bučju će ih na tri postaje dočekati Franjo i Manda Kvaternik, Josip Dukić i obitelj požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića – naglasio je tajnik Konjogojstvene udruge Tomislav Hip dodajući kako će se povorka u Zagrađu zaustaviti na tri postaje, kod obitelji zastupnika u Hrvatskom saboru Franje Lucića, kod triju obitelji u sredini sela i treća kod obitelji Josipa Tomaševića.

Dalibor Garić, predsjednik Konjogojstvene udruge Pleternica

-Očekujemo 50 do 60 jahača i  do deset kočija. Nije nam važna brojnost već kvaliteta, a dolaze nam prijatelji iz drugih županija, iz Čepina, Ruščice, Đakovačkih selaca, s područja Nove Gradiške, svake godine širi se krug posjetitelja i gostiju jer tako nam uzvraćaju za naše odlaske na njihove manifestacije – rekao je predsjednik Konjogojstvene udruge Dalibor Garić.

Pokladno jahanje jedna je od najljepših folkornih manifestacija na ovim prostorima kojom se u čuva tradicija i baština, ali i promovira neizmjerna ljubav slavonskog čovjeka prema svom kraju i konjima. Stoga, zaputite se ove subote u župu Bučje kako bi uživali u ljepoti konja, jahača i jahačica i toplom gostoprimstvu domaćina.

Više iz kategorije