Otvoreno kutjevačko zdanje i predano na upotrebu najmlađima: “Stojimo pred objektom budućnosti našeg kutjevačkog kraja” /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

U prigodi obilježavanja Dana grada Kutjeva otvoren je novoizgrađeni Dječji vrtić „Grozdić“ i predan na upotrebu i korištenje najmlađim sugrađanima koji su se njemu najviše i radovali.

Uz gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira, njegovog zamjenika Ivice Mlanara te predsjednika Gradskog vijeća Ivice Ribičića na svečanosti otvorenja bili su i Josip Aladrović izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, njegov savjetnik Luka Ćirko, državni tajnik u Ministarsvu poljoprivrede Zdravko Tušek i dr.

Među uzvanicima između ostalih su bili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, načelnici općina Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika, Dalibor Bardač, Ivica Kovačević, Mile Pavičić i Ivica Potočanac te bivši zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić.

-Stojimo ovdje pred ovim zdanjem, objektom budućnosti našeg kutjevačkog kraja. Mi Kutjevčani čekali smo ovo zdanje dugi niz godina i dočekali. Nije bilo lako nositi se sa svim administrativnim barijerama rješavati dokumentaciju i sve posložiti kako bi se krenulo s gradnjom. Mi koji smo sudjelovali u ovom projektu najbolje znamo kako nam je bilo. Svima koji su dali bilo koji svoj doprinos od srca zahvaljujem jer svaka je pomoć uvijek dobro došla. S ovog mjesta slobodno mogu reći da će današnji dan ostati velikim slovima zapisan u povijesti ovog grada. Na korištenje dajemo i u upotrebu stavljamo prostorije u kojima će naši najmlađi sugrađani, mališani učiti svoja prva slova, recitacije, pjesmice i još puno toga. U ovom će kutjevačkom zdanju naši mališani formirati kao osobe, u njemu izrastati i odrastati i biti naši nasljednici u političkom, društvenom i gospodarskom životu. Netko će sigurno u budućnosti tko bude pohađao ovaj vrtić, danas sutra biti i gradonačelnik ovog grada i prisjetiti se svojih provedenih dana ovdje. Nema potrebe da ovdje previše govorim. Ovo iza nas govori više od tisuću izgovorenih riječi. Moram se samo prisjetiti da kada smo razgovarali koliki kapacitet vrtića nam je potreban da je bilo ovakvih ili onakvih prijedloga. Stajao sam čvrsto uz odluku da kapacitet mora biti za gotovo stotinu djece. Neki su mi se smijali jer nisu vjerovali da ćemo danas kapacitet za 90 mališana ispuniti do zadnjeg mjesta. Hvala Bogu neka je tako. Iznaći ćemo rješenje i za one koji se još trebaju upisati jer to je naša obveza da vodimo brigu o našim najmlađima na kojima ostaje budućnost – rekao je između ostalog Josip Budimir kutjevački gradonačelnik.

Na svečanosti otvorenja nazočnima se obratio i Josip Aladrović izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koji je naglasio kako se Vlada RH jasno odredila u razvoju ruralnih krajeva što svjedoči između ostalih ulaganja i izgradnja novog dječjeg vrtića u Kutjevu.

-Čestitam gradonačelniku Josipu Budimiru i njegovim suradnicima kao i svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta izgradnje. Ovaj dječji vrtićće sigurno činiti bolji život u gradu Kutjevu i ovim krajevima. Uz bogatu prošlost koju grad Kutjevo sigurno će imati i još bogatiju budućnost – rekao je između ostalog ministar Aladrović.

Nazočnima se obratio i čestitke uputio u ime ministrice poljoprivrede državni tajnik Zdravko Tušek

Foto: D. Mirković [FAG id=280099]

Prije svečanosti otvorenja Dječjeg vrtića položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod središnjeg križa na mjesnom groblju u čast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Foto: D. Mirković [FAG id=280101]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88