Otvoren natječaj za Zlatni glas zlatne doline 2022. godine

Autor: DK

Natječaj za 47. Festival tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline koji će se u organizaciji općine Kaptol održati 6. svibnja 2022. godine je otvoren tako da autori i izvođači mogu slati nove pjesme.
Prijavljene skladbe u svojem izričaju, aranžmanu i načinu izvedbe moraju sadržavati jedan od ovih elemenata: korištenje stihova na štokavskom dijalektu, korištenje motiva kontinentalnog dijela RH u stihovima na književnom hrvatskom jeziku, korištenje glazbenih izričaja primjerenih za izvedbu na glazbalima karakterističnim za to područje. Izabrane skladbe izvodit će mali tamburaški ili narodni sastavi, pjevačke skupine, te vokalni solisti uz pratnju festivalskog orkestra. Maksimalna dužina skladbi iznosi 4:00 minute. Iznimka su skladbe čiju dužinu diktiraju stihovi i posebnost aranžmana. Pojedini autor (skladatelj ili tekstopisac) može sudjelovati na Natječaju s najviše 3 skladbe. U festivalskom programu sve skladbe izvode se uživo.
Slanjem skladbi na natječaj autori garantiraju da one nisu ranije javno izvođene i objavljene, izuzev objavljenih neuglazbljenih stihova ili demo (promotivnih) snimaka, te prihvaćaju sve uvjete natječaja uključujući:
-pravo organizatora na raspoređivanje u festivalski program, da odabrane skladbe javno izvede, snimi na nosač zvuka, snimi i prenese putem radija, televizije i interneta, tiska u notnom izdanju, te da sva ili neka prava prenese na treće osobe. Sva autorska prava ostaju autorima, te izvođačka prava njihovim izvođačima. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja izabranih skladbi. Sve skladbe koje neće biti izabrane za izvođenje ne vraćaju se autorima i izvođačima.

Na natječaj se mogu javiti i izvođači izvan područja Republike Hrvatske.
Prijava na natječaj mora sadržavati: naziv skladbe, imena i prezimena autora glazbe, stihova i aranžmana, te izvođača, kontakt podatke, studijsku snimku na CD-u i 2 primjerka stihova. Skladbe se prijavljuju zaključno do 20. ožujka 2022. godine na adresu: Udruga za glazbu i pisanu riječ Pan press Požega, Vučjak 9. Kontakt osoba Jelenko Topić, mob. 091-63-00-796, e-mail: jelenko.topic@gmail.com.  Sve detaljnije informacije mogu se dobiti i u Općini Kaptol tel.: 034/231-023, mail: info@opcina-kaptol.com

Više iz kategorije