Otkriven spomenik poginulim jakšićkim braniteljima

Autor: D.K.

JAKŠIĆ – Svetom misom, otkrivanjem spomenika sedmorici poginulih branitelja u središtu mjesta, te svečanom sjednicom općina jakšić proslavila je Dan općine i svoje zaštitinice Sbv. Barbare. Među brojnim gostima bili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i predsjednik Županijske skupštine Marijan Aladrović, akademik Božo Udovičić, koji je počasni građanin Jakšića, zatim  gradonačelnici okolnih gradova i načelnici susjednih općina, predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata i drugi.

-Imamo pet građevinskih dozvola i pripremljene projekte, no nema natječaja pa svemu tome ističe rok- istakao je osvrćući se kritički na prethodnu godinu dana načelnik jakšićke općine Ivica Kovačević, te dodao da je gradnja vrtića za prihvat 70 djece pri kraju unatoč izostanka potpore državnih institucija i počet će dogodine sa radom. Poplave su im nanijele štete u Tekiću i Jakšiću u iznosu većem od pet milijuna kuna, a izostala je pomoć države i Hrvatskih voda za sanaciju. Istakao je dobru suradnju sa Hrvatskim cestama, HEP-om i Županijskom upravom za ceste. Najavio je rekonstrukciju električne mreže u tri preostala naselja gdje će općina financirati obnovu javne rasvjete.

Čestitke građanima i čelništvu jakšićke općine uputili su načelnik općine Brinje Zlatko Fumić, predsjednik DVD i Matice umirovljenika Jakšića Stjepan Marković,  gradonačelnik Pakraca Davor Huška,  akademik Božo Udovičić, zatim Đuro Bukvić, predsjednik Udruge općina RH, te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

U prigodnom glazbenom programu su sudjelovali mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika općine Jakšić i tamburaški sastav „Srce bećarsko“.

Više iz kategorije