Osuda požeškog SDP-a zbog vandalskog napada na spomeničku baštinu

Autor: Požega.EU

POŽEGA – U redakciju smo primili priopćenje zastupnika u Hrvatskom saboru Zdravka Ronka i predsjednika požeško-slavonkog SDP-a u kojem se osuđuje vandalski napad na spomeničku baštinu grada Požege kojeg prenosimo u cijelosti:

SDP Požega oštro osuđuje najnoviji vandalski napad na spomeničku baštinu našega Grada. Jutros je nagrđen spomenik Nikoli Tesli maskom vraga s prepoznatljivim rogovima i ušima. Osim što je ovaj čin prijavljen PU Požeško-slavonskoj kako bi se pronašli izvršitelji i naručitelji, najoštrije osuđujemo još jedan vandalski čin, ovaj puta nagrđivanje Teslina spomenika.

Uzdanica HDZ-a, Višeslav Turković, inače brat gradske vijećnice Kristine Turković, bez ikakve osude, već iz zabave, sa svog facebook profila dijeli i promovira fotografije nagrđena Teslina spomenika. HDZov član Turković je inače zaposlenik, točnije uhljebljenik u kulturnoj i instituciji  „Gradska knjižnica i čitaonica Požega“ .

Podsjećamo kako nije prošlo niti desetak dana od premještanja spomenika dr. Andrije Štampara s javnog u zatvoreni prostor.

Riječ je o spomenicima koje je postavila bivša SDPova gradska vlast. Međutim u režiji gradske hadezeovske „visoko obrazovane  akademske grupe građana koji su studirali smjer destrukcije“ provodi se skrivanje i izrugivanje spomenika najvećih sinova hrvatskoga naroda.

Zastupnik u Hrvatskome saboru

Predsjednik ŽO SDP PSŽ

Zdravko Ronko

Foto: Facebok Višeslav Andra Turković

Više iz kategorije