Osuda požeškog SDP-a zbog vandalskog napada na spomeničku baštinu

Autor: Požega.EU

POŽEGA – U redakciju smo primili priopćenje zastupnika u Hrvatskom saboru Zdravka Ronka i predsjednika požeško-slavonkog SDP-a u kojem se osuđuje vandalski napad na spomeničku baštinu grada Požege kojeg prenosimo u cijelosti:

SDP Požega oštro osuđuje najnoviji vandalski napad na spomeničku baštinu našega Grada. Jutros je nagrđen spomenik Nikoli Tesli maskom vraga s prepoznatljivim rogovima i ušima. Osim što je ovaj čin prijavljen PU Požeško-slavonskoj kako bi se pronašli izvršitelji i naručitelji, najoštrije osuđujemo još jedan vandalski čin, ovaj puta nagrđivanje Teslina spomenika.

Uzdanica HDZ-a, Višeslav Turković, inače brat gradske vijećnice Kristine Turković, bez ikakve osude, već iz zabave, sa svog facebook profila dijeli i promovira fotografije nagrđena Teslina spomenika. HDZov član Turković je inače zaposlenik, točnije uhljebljenik u kulturnoj i instituciji  „Gradska knjižnica i čitaonica Požega“ .

Podsjećamo kako nije prošlo niti desetak dana od premještanja spomenika dr. Andrije Štampara s javnog u zatvoreni prostor.

Riječ je o spomenicima koje je postavila bivša SDPova gradska vlast. Međutim u režiji gradske hadezeovske „visoko obrazovane  akademske grupe građana koji su studirali smjer destrukcije“ provodi se skrivanje i izrugivanje spomenika najvećih sinova hrvatskoga naroda.

Zastupnik u Hrvatskome saboru

Predsjednik ŽO SDP PSŽ

Zdravko Ronko

Foto: Facebok Višeslav Andra Turković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot