Osnovci trećeg razreda Cesarićeve škole sadili drveće na Ratarnici, te se slikali na traktoru! /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Provodeći široku akciju u sklopu Dana kolektivne sadnje drveća pod nazivom „Zasadi drvo-ne budi panj“ učenici trećeg B razreda požeško Osnovne škole Dobriše Cesarića sa svojom učiteljicom Snježanom Potočnjak bili su gosti Poljoprivredno-prehrambene škole na njihovim površinama na predjelu Ratarnice. Tu su sadili sadnice na okolišu škole, a u sadnji sudjelovali su i srednjoškolci.

-Učenici mog razreda njih 22 su se uključili u ovu akciju boraveći tako u prirodi gdje su se upoznali sa sadnjom sadnica oko ove škole jer smo svi svjesni koliko je korisno zasaditi jedno drvo – kazala je učiteljica Snježana i dodala da su u razredu napravili plan čemu služi šuma i drvo, te to konkretno primijenili na površinama Poljoprivredno-prehrambene škole. Osoblje te škole je osnovcima pokazalo svoje voćnjake i druge nasade, zatim radionice, pekaru i drugo, a počastili su ih doručkom, te su tako obilježili i Dan kruha.

Mališani su se veseli ovakvom pristupi nastavnom danu, a posebno su se željeli slikati na velikom traktoru!

-Ove jeseni sadit ćemo nove sadnice različitih voćnih vrsta u našem voćnjaku gdje smo u suradnji sa Veleučilištem u Požegi postavili solarne ploče radi navodnjavanja – istakla nam je vršiteljica dužnosti ravnateljice Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Mršo-Rajić. Dodala je da su završili sjetvu ječma i  pšenice, a idućeg tjedna imaju žetvu kukuruza.

-Mnogo toga učenici ovdje pripremaju sami kao napr. humus  kojega dobijemo kada se biljke pretvore u gnojivo – kaže voditelj ekonomije ove škole i profesor Krunoslav Perić. Njihovi učenici rade u voćnjaku i vinogradu, podrumu, pekari i drugome čime se izravno susreću sa radnim aktivnostima za koje se školuju.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije